joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Olt. Două incendii într-o singură noapte

Pompierii ISU Olt au fost nevoiți să intervină sâmbătă noaptea pentru stingerea a două incendii de locuințe. Primul s- a înregistrat în localitatea Traian, unde în jurul orei 3 și jumătate, pompierii au fost solicitați pentru stingerea focului care cuprinsese locuința unei femei de 53 de ani. Focul a curpins acoperișul, dar și bunurile din două încăperi. Femeia a fost transporatată la spital pentru îngrijiri, suferind un atac de panică.

„La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.  În momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la bunurile din două încăperi.  Proprietara locuinței, în vârstă de 56 de ani, a fost asistată de echipajul SMURD și transportată la CPU Caracal, cu atac de panică.  Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fiind afectate acoperișul casei, pe 50 de metri pătrați și bunurile din două camere de locuit.  Cauza probabilă a incendiului a fost jarul căzut din sobă”, conform ISU Olt.

La scurt timp după stingerea incendiului din localitatea Traian, pompierii au fost nevoiți să intervină pentru lichidarea unui alt incendiu, de această data în Caracal. Acolo focul se manifesta la acoperișul unei locuințe, dar și tavanul unei camere. Proprietara, o femeie de 60 de ani, a suferit la rândul său un atac de panică, fiind transportată la spital.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de stingere, un autocamion de intervenție și un echipaj SMURD.  La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la tavanul unei camere de locuit. Proprietara, în vârstă de 60 de ani, cu atac de panică, a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Caracal.  În urma incendiului au ars acoperișul casei, pe circa 100 de metri pătrați și tavanul unei camere de locuit, pe aproximativ 12 metri pătrați.  Cauza probabilă a incendiului a fost coșul de fum neizolat față de materialele combustibile”, conform ISU Olt.

Deși în urma celor două incendii nu au existat victime omenești, pompierii ISU, reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de sistemele de încălzire și coșurile de fum.

„Înainte de utilizare, sobele trebuiesc verificate, reparate şi curăţate pentru a fi în perfectă stare de funcţionare;  În faţa uşiţelor de alimentare a sobelor, pardoseala combustibilă se protejează cu tablă metalică având dimensiunile de cel puțin 0,70 x 0,50 m;  Nu se vor aşeza în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;  Cenuşa şi jarul provenite de la sobe vor fi depozitate într-un loc special amenajat;  Verificarea,  curăţarea  şi  repararea, dacă  este  cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;  Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele  combustibile  ale  pereţilor, planşeelor  şi acoperişurilor;  În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere”, au adăugat reprezentanții ISU.

Politica