Mehedinți. De Bobotează, pompierii au fost la datorie, lângă credincioşi

Date:

Pentru a se asigura că slujbele religioase prilejuite de Sărbătoarea Bobotezei și a Sfântului Ioan se desfășoară în condiții de siguranță, pompierii mehedințeni au fost prezenți în lăcașurile de cult din județul Mehedinți.
Pe timpul acțiunilor de îndrumare și control, specialiștii Inspecției de Prevenire au urmărit dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor, având în atenție dotarea cu stingătoare a unităților de cult, menținerea liberă a căilor de evacuare și utilizarea corectă a instalațiilor electrice.
Totodată, preoţii și personalul neclerical au fost instruiţi cum să prevină situaţiile de urgenţă, dar şi cum să acţioneze în cazul producerii acestora.
În ziua de Bobotează, pompierii mehedințeni au fost prezenți în localitățile: Drobeta Turnu Severin, Șimian și Gruia, unde au fost organizate ceremoniale religioase de sfințire a apei fluviului Dunărea.
Pentru a asigura un răspuns prompt în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, care ar putea pune în pericol participanţii la evenimente, au fost mobilizate echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin și Stației Vânju Mare cu o ambarcaţiune şi autospeciale de intervenție.
La activități au participat și paramedici SMURD, aceștia fiind în măsură să acorde primul-ajutor calificat şi asistenţă medicală de urgenţă persoanelor care necesită îngrijiri medicale, dar și scafandri militari care au fost pregătiți pentru a executa misiuni de căutare-salvare în mediul acvatic, pe fluviul Dunărea.
Un moment important în cadrul manifestărilor religioase a fost recuperarea Sfintei Cruci din fluviul Dunărea de către credincioşi, iar pompierii salvatori au fost la datorie pentru a se asigura că această tradiție se desfășoară în condiții de siguranță.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...