vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. De Bobotează, pompierii au fost la datorie, lângă credincioşi

Pentru a se asigura că slujbele religioase prilejuite de Sărbătoarea Bobotezei și a Sfântului Ioan se desfășoară în condiții de siguranță, pompierii mehedințeni au fost prezenți în lăcașurile de cult din județul Mehedinți.
Pe timpul acțiunilor de îndrumare și control, specialiștii Inspecției de Prevenire au urmărit dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor, având în atenție dotarea cu stingătoare a unităților de cult, menținerea liberă a căilor de evacuare și utilizarea corectă a instalațiilor electrice.
Totodată, preoţii și personalul neclerical au fost instruiţi cum să prevină situaţiile de urgenţă, dar şi cum să acţioneze în cazul producerii acestora.
În ziua de Bobotează, pompierii mehedințeni au fost prezenți în localitățile: Drobeta Turnu Severin, Șimian și Gruia, unde au fost organizate ceremoniale religioase de sfințire a apei fluviului Dunărea.
Pentru a asigura un răspuns prompt în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, care ar putea pune în pericol participanţii la evenimente, au fost mobilizate echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin și Stației Vânju Mare cu o ambarcaţiune şi autospeciale de intervenție.
La activități au participat și paramedici SMURD, aceștia fiind în măsură să acorde primul-ajutor calificat şi asistenţă medicală de urgenţă persoanelor care necesită îngrijiri medicale, dar și scafandri militari care au fost pregătiți pentru a executa misiuni de căutare-salvare în mediul acvatic, pe fluviul Dunărea.
Un moment important în cadrul manifestărilor religioase a fost recuperarea Sfintei Cruci din fluviul Dunărea de către credincioşi, iar pompierii salvatori au fost la datorie pentru a se asigura că această tradiție se desfășoară în condiții de siguranță.

Politica