sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Preotul celebru pentru combinezonul de protecţie COVID-19 a murit

Preotul Alexandru Militaru (65 ani), care slujea aici de peste 30 de ani la parohia Comăniţa din judeţul Olt, a murit. Slujba de înmormântare, care va fi oficiată chiar de episcopul Slatinei şi Romanaţilor, va avea loc joi, 6 ianuarie, chiar în ziua în care preotul anunţase că va sfinţi pentru ultima dată, înainte de pensionare, apa de Bobotează.

Preotul Alexandru Militaru a decedat în noaptea de luni spre marţi, 3/4 ianuarie 2022, spun surse locale. Decesul ar fi survenit în somn, soţia preotului fiind cea care a făcut descoperirea, în jurul orei 3.00 dimineaţa.

Preotul a devenit cunoscut în toată ţara în vara anului 2020, atunci când o fotografie de la o înmormântare a unui pacient COVID-19 s-a viralizat pe Facebook. Fotografia înfăţişa un preot îmbrăcat în combinezon de protecţie, peste care a pus patrafirul. Era prima înmormântare a unui pacient răpus de COVID-19 din localitate, scrie adevarul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deşi foarte mulţi internauţi l-au ironizat atunci pe preot, acesta a explicat că a ales să nu-şi abandoneze enoriaşii în cele mai grele momente, fiind nevoit să-şi ia măsurile de protecţie pe care le-a considerat necesare (având în vedere ce informaţii erau disponibile despre SARS-CoV-2 la acea dată). 

Mai mult, a ales să nu scurteze slujba de înmormântare oficiată pe marginea gropii, conform protocolului de la acea dată.

„N-am încălcat niciun canon bisericesc. Trebuie să ne adaptăm la condiţiile în care trăim. Mie familia mi-a transmis că e mort de aşa ceva, eu n-am niciun document oficial, am luat toate măsurile de precauţie, mi-am făcut slujba exact cum trebuie şi cum scrie la carte. Totul se face pe marginea gropii. E o slujbă mai scurtă, eu am făcut-o în integralitate, pentru că mi-a permis timpul. Am făcut, aşa, o mică pregătire cu participanţii la înmormântare, înainte, au stat şi la 4-5 metri în cimitir, i-am rugat să poarte mască, chiar dacă eram în aer liber, în spaţiu deschis. Am avut acolo persoane care au înţeles“, a declarat atunci preotul.

Foto: Facebook

Politica