Mehedinți. Și jandarmii au fost prezenți la Bobotează

Date:

Jandarmeria Mehedinți a anunțat că și în acest an își va face datoria cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului. Cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului, credincioșii s-au strâns în număr mare la lăcașele de cult, din Mehedinți. Astfel, forțele de ordine au fost angrenate în misiuni pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică. Totodată, cei prezenți au trebuit să respecte măsurile sanitare specifice pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov-2.
Jandarmii mehedințeni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială, pe timpul deplasării participanților de la lăcaşurile de cult către Portul Drobeta Turnu Severin, unde s-a organizat slujba de sfinţire a apei. În zona de distribuire a apei sfințite, au fost realizate culoare de acces pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a activităților religioase, în vederea prevenirii aglomerărilor de persoane sau altor incidente.
Măsurile de ordine publică au fost asigurate în zona lăcașurilor de cult din municipiile Drobeta Turnu Severin și Orșova, precum și în localitățile Șimian și Gruia, pe perioada desfășurării manifestărilor religioase care s-au organizat cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...