vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O campanie de comunicare la TV și radio privind vaccinarea împotriva COVID-19 va fi lansată de Comisia Europeană şi reprezentanţa în România

Comisia Europeană şi reprezentanţa acesteia în România vor lansa, marţi, o campanie de comunicare privind vaccinarea, pentru a sprijini eforturile autorităţilor naţionale de combatere a pandemiei de COVID-19, arată un comunicat de presă al instituţiei europene.

Campania va consta într-un spot de 40 de secunde care se va difuza atât pe posturile de televiziune, cât şi pe posturile de radio din România. Acesta conţine mărturii ale unor oameni care au pierdut persoane dragi din cauza pandemiei. Spotul TV va fi difuzat pe o perioadă de şapte săptămâni, relatează News.ro.

„Este urgent să reducem decalajele din UE în materie de vaccinare. Odată cu sosirea variantei Omicron, vaccinarea, inclusiv cu doza de rapel, este mai importantă ca niciodată. În România, doar 39 % din populaţie este în prezent vaccinată complet, iar ritmul vaccinării continuă să scadă. Lacunele în materie de vaccinare nu numai că sporesc riscurile de forme grave ale bolii, spitalizare şi pierderi de vieţi omeneşti, ci lasă loc şi unor variante mai severe şi mai transmisibile. Acesta este un risc nu numai pentru România, ci şi pentru UE în ansamblu. Avem suficiente vaccinuri sigure şi eficace pentru a vaccina complet, inclusiv cu doza de rapel, întreaga populaţie din UE, şi trebuie să ne asigurăm că acestea sunt utilizate. Şi să nu uităm: protejându-ne, îi protejăm şi pe ceilalţi – pe copiii, părinţii şi bunicii noştri”, a afirmat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, conform sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, comisarul european pentru transporturi Adina Vălean i-a încurajat pe români să se vaccineze spre binele lor şi al celor apropiaţi.

„Vaccinurile sunt instrumente puternice pentru combaterea pandemiei COVID-19. Ţările europene în care ratele de vaccinare sunt ridicate reprezintă o dovadă în acest sens. Acolo infecţiile grave şi decesele cauzate de virus s-au redus considerabil. Prin acţiune comună, Uniunea Europeană a asigurat suficiente doze de vaccin pentru toţi europenii, inclusiv cele necesare pentru rapel. Îi încurajez pe români să se vaccineze, pentru binele lor şi al celor apropiaţi. Mai ales acum, înainte de sărbătorile de iarnă, prilej de întâlnire cu cei dragi, familie şi prieteni”, a spus Adina Vălean, potrivit sursei menţionate.

În plus, Comisia Europeană oferă informaţii ample cu privire la vaccinuri şi vaccinare, de exemplu pe platformele de comunicare socială, pentru a încuraja dezbaterea în cunoştinţă de cauză cu privire la rolul vaccinării în combaterea pandemiei.

„Împreună cu agenţiile specializate ale UE, cu Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor şi cu Agenţia Europeană pentru Medicamente, Comisia comunică şi colaborează cu cetăţenii, pentru a aborda reticenţa faţă de vaccinare şi pentru a combate dezinformarea. Până în prezent, în medie, 78 % din adulţii din UE sunt vaccinaţi. Există însă diferenţe mari între ratele de vaccinare în statele membre ale UE. În România, 46,7 % dintre adulţi sunt vaccinaţi”, mai indică sursa amintită.

Până în prezent, Comisia Europeană a asigurat 4,2 miliarde de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru UE şi ţările partenere.

În UE, vaccinurile împotriva COVID-19 sunt aprobate şi introduse pe piaţă în urma unei evaluări foarte aprofundate a siguranţei şi eficacităţii lor, de către Agenţia Europeană pentru Medicamente. Uniunea Europeană are standarde foarte ridicate în ceea ce priveşte siguranţa medicamentelor, inclusiv siguranţa vaccinurilor – unele dintre cele mai ridicate standarde din lume, mai precizează comunicatul de presă al CE.

Politica