miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiect Erasmus+ – „Calitate in didactica formarii profesionale”

Cursuri de pregatire, selectia cadrelor didactice

Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” Craiova implementeaza in perioada 28.12.2020 – 27.12.2021 proiectul Erasmus+, Nr. 2020-1-RO01-KA102-079624, „Calitate in didactica formarii profesionale” care-si propune sa aduca o schimbare din partea cadrelor didactice VET prin modernizarea metodelor de predare-invatare si in modul de abordare a organizarii stagiilor practice.


Proiectul are ca Obiectiv general: Modernizarea metodelor si tehnicilor de predare invatare pentru 12 cadre didactice VET din liceu cu scopul de imbunatatire a calitatii si crestere a eficientei procesului educational cat si Obiective specifice: 1.Dezvoltarea pentru 12 cadre didactice VET a competentelor, abilitatilor de management institutional/al clasei/atelierului care sa conduca la proiectarea- organizarea pentru elevii VET a unor stagii de practica moderne, prin participarea acestor profesori la activitati de job shadowing 5 zile in perioada 05-09.09.2021 la organizatia Camera di Commercio, Industria, Artigianato e Agricoltura din Vibo Valentia din Italia; 2. Intelegerea de catre cei 12 cadre didactice VET, participanti la mobilitate, a modelelor testate (instrumente moderne de predare si formare a elevilor din domeniul VET, modalitati de gestionare a unui parteneriat scoala-ag.economic) si transferul acestora in sistemul educational din institutia beneficiara.

Policlinica Buna Vestire Craiova


In cadrul proiectului au avut loc 3 cursuri de pregatire a celor 12 participanti ce s-au realizat inainte de plecarea in stagiu, astfel:
Cursul de pedagogie de 16 ore (mai 2021), prin care au fost transmise informatii specifice programului Erasmus+, cu prioritate asupra liniei Mobilitati VET;
Cursul privind pregatirea culturala de 10 ore (iunie 2021) in cadrul caruia a fost prezentat orasul Vibo Valentia, locul plasamentului, specificul economic, cultural si traditiile zonei; tara gazda, Italia; obiectivele turistice pentru vizite in timpul liber (Pizzo, Tropea, Regio Calabria) cat si legislatia europeana cu privire la cetatenii comunitari aflati la studii sau la munca.
Cursul de pregatirea lingvistica la limba engleza (mai-iunie. 2021) de 25 ore, limba de lucru a proiectului prin care formatorul va incuraja si persevera pe formarea capacitatii participantilor de intelegere si exprimare a unui mesaj oral (conversatie).

S-a realizat de asemenea selectia celor 12 cadre didactice ce predau discipline VET din totalul de 29 de profesori de discipline tehnice din scoala, pe baza unei Metodologii de selectie ce a presupus 2 probe, interviu si examen scris limba engleza.

Bugetul proiectului este in valoare de 20.940 euro. Proiectul se desfasoara pe perioada 28 decembrie 2020 – 27 decembrie 2021.

Coordonator proiect, Lavinia Diaconu

Politica