Codul rutier, schimbat! Poliția cere sancțiuni dure pentru flash-uri, șicane în trafic și vrea o altă limită de viteză

Flash-uri, slalom printre mașini, șicane în trafic. Șoferii care nu conduc civilizat ar urma să fie amendați chiar și cu 2.900 de lei, dacă Poliția reușește să schimbe Codul Rutier. Pentru prima dată, apare termenul de „conducere agresivă”.

A fost nevoie de legiferarea agresivitatii in trafic avand în vedere evenimentele inregistrate in ultima perioadă, iar un astfel de comportament poate sa producă consecințe deosebit de grave.

Poliția vrea sancțiuni mai dure și pentru vitezomani. Acum, șoferii pot rămâne fără permis 90 de zile, dacă depășesc limita de viteză cu 50 de kilometri la oră. Noul Cod Rutier vine cu încă un prag de viteză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Pentru depășirea vitezei cu mai mult de 70 de kilometri se atrage suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 120 de zile”, spune Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR.

În plus, vor fi înăsprite pedepsele și pentru neacordare de prioritate sau depășire ilegală, scrie digi24.ro Dacă până acum, șoferii rămâneau fără permis pentru 30 de zile, conform noului Cod, cei care încalcă aceste reguli, vor rămâne pietoni două luni. Schimbarea vine după ce România a ajuns, din nou, pe ultimul loc în clasamentul european al siguranței rutiere.

”Definim sintagma agresivitate în trafic. Nu a fost definită până acum, o mare problemă. O definim acum. Este suficient? Este foarte puțin. O componentă esențială este infrastructura. Cum ne putem uita noi in ochii familiilor care si-au pierdut apropiatii in accidentele de trafic rutier cand noi in 2021 nu avem o strategie de siguranta rutiera”, a declarat Cătălin Codescu, asociația victimelor din accidente rutiere.

Noul Cod Rutier ar putea să intre în vigoare până la sfârșitul anului.

Populare

Recomandări

Școală abandonată după cutremur

„Părinții și profesori au pus întrebări, dar nimeni nu...

Acțiuni ale polițiștilor doljeni pentru reducerea riscului rutier

În ultimele 48 de ore, polițiștii doljeni au acționat...

Copilul unei profesoare și al unui afacerist a recidivat. Acuzații grave de corupere sexuală și pornografie infantilă, chiar în sala de clasă!

Vineri dimineață (22 septembrie a.c.), redactorul “Jurnalului Olteniei” care...

Ploi torențiale și vijelii, în trei județe din Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică dimineață un...