joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fotbalul românesc se vaccinează

În primele trei eșaloane fotbalistice ale României, adică la cele 136 de formații, peste 50% dintre jucători sunt vaccinați cu schema completă. Procentul este superior ratei de vaccinare la nivel național, care se află sub 40%! În ceea ce privește staff-ul (tehnic, suport sau medical), procentul este de peste 80%. Mai mult decât atât, sunt cinci formații, două în Liga 2 și trei în Liga 3, ale căror delegații sunt vaccinate în proporție de 100%.

La nivelul instituției FRF, 95% dintre angajați sunt vaccinați, iar în cadrul staff-urilor tuturor echipelor naționale procentul este de 100%. În plus, la ultima acțiune a primei reprezentative, procentul jucătorilor vaccinați a fost de aproape 80%.

În ceea ce privește arbitrii, la Liga 1, 98,25% este procentul celor vaccinați, adică dintr-un total de 57 de persoane una singură nu este vaccinată. Aceasta se află însă în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi de la testarea pozitivă Covid-19. La Liga 2, din cei 87 de arbitri doar 5 nu sunt vaccinați, un procent de 94,25%, iar la Liga 3 procentul este de 82,07%, mai exact sunt 45 de arbitri din cei 251 care încă nu s-au vaccinat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Referitor la observatorii de arbitri, dintr-un total de 141 de persoane, în toate cele trei eșaloane, 34 încă nu s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultând un procent de 75,9%.

„Traversăm din nou o perioadă grea la nivel național, iar în ceea ce privește sportul din România arenele sportive sunt din nou închise. Trebuie să avem încredere în oamenii de știință! Astfel, Federația Română de Fotbal face apel către toți practicanții și suporterii fotbalului să urmeze recomandările experților care stau în spatele dezvoltării vaccinului. Vaccinarea este drumul cel mai scurt spre o viață normală!“, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Echipele din Craiova și vaccinarea

Suporterii nu pot să mai intre pe stadioane nici dacă sunt vaccinați. Totuși, până la noi decizii, cluburile din Bănie se asigură că fanii sunt conștienți de importanța imunizării. La mijlocul lunii octombrie, la CSU Craiova mai era un singur jucător nevaccinat în lotul pregătit de Laurențiu Reghecampf: „Unul singur e nevaccinat, doar unul, nu știu cine e acela. N-a fost nicio înțelegere, fiecare a decis”, spunea Sorin Cârțu, pentru ProX.

În partida de Cupă, contra celor de la Sepsi, FCU Craiova a purtat tricouri inscripționate cu mesajul „Vaccinul ne protejează!”, pe care clubul l-a postat și pe Facebook, acolo unde oltenii au mai scris: „Haideți să învingem virusul!”.

Suporterii echipelor din Bănie nu sunt deloc încântați de restricțiile stabilite de autorități în ceea ce privește intrarea pe stadioane. Dacă Peluza Sud a protestat încă de când pe arenele din țară aveau voie doar oamenii vaccinați, Peluza Nord a început să-și declare nemulțumirea după ce chiar și fanii vaccinați au fost interziși.

Politica