joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova, punct scos cu forcepsul! Patronul caută iar vinovați în altă parte!

Răducu Mogoșanu a făcut minuni în poarta Craiovei, într-un meci în care Rapidul a ratat din toate pozițiile. Mititelu jr. dă iar vina pe arbitrii

FCU Craiova avea un ascendent moral în fața Rapidului, grație celor trei victorii din tot atâtea posibile obținute în Liga a doua. Claudiu Bălan, cel care perforase de 5 ori poarta giuleștenilor în B a fost doar rezervă în meciul de la Mioveni, semn că Flavius Stoican nu crede în repetitivitatea istoriei.  
Partida s-a jucat într-o singură direcție, Rapidul a ratat din toate pozițiile. Goalkeeper-ul Răducu Mogoșanu a scos tot ce se putea, iar când acesta a fost bătut l-a salvat transversala. 8-1 șuturi pe poartă, 17-5 raportul ocaziilor de gol, date statistice care vorbesc de la sine despre cum s-a înclinat terenul de fiecare dată spre poarta oltenilor. Ce-i drept, în partea a doua, FCU Craiova a ratat ocazia meciului, la singurul șut pe poartă: deschis perfect de Albu, Campagno a rămas singur cu portarul, dar latul acestuia a fost respins în extremis, de pe linia porții, cu un reflex de zile mari, de portarul Rapidului. Meciul s-a încheiat cum a început, punctele se împart. Rapid rămâne pe ultimul loc de play-off, în timp ce FCU Craiova e pe 12 cu 13 puncte.

Marea inspirație a lui Stoican: Mogoșanu în locul lui Popa
La interviurile de la final, Flavius Stoican a explicat cum de l-a titularizat pe Mogoșanu, eroul meciului: „Popa e un portar tânăr, Mogoșanu a avut azi câteva parade excepționale. Nu vreau să fac eu diferența ca antrenor, vreau să le dau șanse amândurora. Cred că Rapidul a avut inițiativa, cel puțin în prima repriză. Au avut și ei ocazii, dar și noi am avut o șansă monumentală, cea a lui Compagno. De când am venit, văd o atitudine bună la jucătorii mei. Diferența din clasament nu a fost atât de mare în teren. Ne gândim de-acum la meciul cu Sepsi, țin foarte tare să ne luăm revanșa după eliminarea din Cupă”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mititelu jr. a dat vina pe arbitri!
Ca de fiecare dată după meciuri, patronul FCU Craiova a găsit vinovați în afară. Dacă la celelalte meciuri a spus că arbitrii nu au dat echipei penalty-uri, de această dată Mititelu jr. s-a plâns că nu au validat golul la ocazia lui Compagno.
„Exact cum ne-am propus, am plecat cu un punct de aici, deși poate ar fi trebuit să câștigăm. Au fost ocazii numeroase ale Rapidului, dar am echilibrat meciul în repriza a doua. Eu am văzut gol la Compagno, dar când e ceva la limită, se judecă împotriva noastră. Așteptăm VAR cu nerăbdare. Meci de meci, sunt greșeli împotriva noastră. Ce să facem cu arbitrii? Nu se întâmplă nimic. E la fel ca în justiția din România”, a declarat Adrian Mititelu jr., la finalul confruntării de la Mioveni. 
Deși au avut noroc orb cu Mogoșanu, Sorin Bușu apreciază că echipei i-a lipsit șansa ca să obțină toate punctele: „A fost un 0-0 muncit, ne așteptam să fie un meci de luptă și am venit pregătiți pentru asta. Cu puțină șansă puteam să plecăm cu 3 puncte de aici. Prima repriză a fost echilibrată, poate puțin mai periculoși ei, dar în repriza a doua am intrat mai montați, mai hotărâți și cred că puteam să înscriem și să câștigăm în seara asta. În teren am simțit că este un derby, dar e păcat ca două echipe atât de mari, de frumoase, cu suporteri foarte frumoși să joace cu tribunele goale. Eu cred că am continuat cu atitudinea din precedentele două partide. Avem jucători de calitate care pot decide meciurile”.
După meci, Albu a spus: „A fost un meci urât fără spectatori, e un punct important cu o echipă care a început destul de bine. Trebuie să ne gândim la următoarele meciuri și să câștigăm pentru că avem nevoie de puncte. Nu mai contează ce a fost anul trecut. Avem nevoie de puncte pentru că timpul ne presează. Eu cred că am avut atitudine, dar avem nevoie de goluri, asta ne lipsește. Tot timpul este un derby, dar acest meci a fost ca unul amical fără spectatori. A fost urât, a fost un meci de luptă”.

Rapid – FCU Craiova 0-0
Rapid: H. Moldovan – Belu, Săpunaru, Dr. Grigore, J. Morais – Crepulja (90 Moise), Albu – Sefer, Alami (46 A. Ioniță), Stahl (61 R. Ilie) – Ad. Bălan (86 Marzouk). Antrenor: Mihai Iosif.
FCU Craiova: Mogoșanu – Negru, Diallo (52 Gajic), Huyghebaert, Bușu – Asamoah, Albu, Baeten (59 Ondaan), Raicea (90 Marquet), Sidibe (90 C. Bălan) – Compagno. Antrenor: Flavius Stoican.

Politica