vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PNL și USR reiau negocierile pentru formarea unui guvern

PNL va relua miercuri negocierile cu USR, urmând să aibă loc o întâlnire între echipele de negociere ale partidelor.

Florin Cîțu, șeful echipei de negociere PNL, a stabilit cu Dacian Cioloș o întâlnire pentru miercuri la prânz cu reprezentanții USR, au declarat surse pentru Digi24.

Totodată, Florin Cîțu l-a sunat pe Marcel Ciolacu după ședința BPN a PNL, pentru a stabili o întâlnire, însă șeful PSD a spus că „are agenda cam încărcată”, dar că îl sună înapoi miercuri dacă se eliberează.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat, marți seară, după ședința Biroului Politic Național de la Parlament, că liberalii au votat ca mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat. Acesta nu a anunțat numele unei propuneri de premier, însă a spus că va fi de la PNL. Totodată, Cîțu a precizat că va conduce echipa de negociere și că va discuta de mâine cu liderii partidelor politice.

Din echipa de negociere fac parte Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu. Aceștia au mandat să discute formarea unei alianțe atât cu PSD cât și cu USR.

Potrivit surselor, mai mulți lideri de filială, printre care Ciprian Ciucu (Sector 6), Adrian Cozma (Satu Mare), Dan Motreanu (Giurgiu), Eugen Pîrvulescu (Teleorman) s-ar fi exprimat în favoarea refacerii coaliției cu USR. Filialele Alba și Sibiu ar fi mai degrabă favorabile unei alianțe cu PSD.

Politica