vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Israelul începe vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani cu serul de la Pfizer

Oficiali din Ministerul israelian al Sănătăţii estimează că țară va începe la jumătatea lunii noiembrie să îi imunizeze împotriva COVID pe copiii cu vârste între 5 şi 11 ani, după ce vaccinul de la Pfizer va obţine o autorizaţie mai largă din partea autorităților de reglementare din SUA.

„Estimez că a doua jumătate a lunii noiembrie este un termen responsabil, după discuţii ale experţilor noştri. Chiar şi în trecut, când vaccinurile au fost aprobate de FDA, experţii noştri internaţionali au discutat înainte de aprobarea de către directorul general al Ministerului Sănătăţii. Vom proceda la fel şi acum. Le vom explica părinţilor şi îi vom încuraja să îşi protejeze copiii vaccinându-i”, a explicat Zarka.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a precizat vineri că doze adaptate pentru copii ale vaccinului Pfizer au o eficienţă mare în prevenirea infecţiilor simptomatice la elevi de şcoală primară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oficialii israelieni vor analiza rezultatele cercetărilor înainte să permită vaccinarea copiilor mai mici de 12 ani, un proces ce va dura câteva săptămâni, a spus directorul general Nachman Ash, din Ministerul Sănătăţii din Israel, potrivit Hotnews.

Vineri, 22 octombrie, Pfizer a anunțat vaccinul anti-COVID-19 produs alături de compania germană BioNTech a demonstrat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Concluziile au fost trase de specialiști în urma unui studiu la care au participat 2.268 de copii.

Doza administrată copiilor de 5-11 ani va fi însă mai mică – 10 micrograme, față de 30 de micrograme, doză utilizată pentru cei cu vârsta de peste 12 ani.

Pfizer a trimis documentele Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, iar consilierii externi ai FDA urmează să se întâlnească marţi, 26 octombrie, pentru a stabili dacă vor recomanda vaccinul pentru grupa de vârstă 5-11 ani.



Politica