joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii, pompierii și jandarmii doljeni s-au adunat la Centrul de Transfuzii Craiova pentru a dona sânge!

Polițiștii, jandarmii și pompierii doljeni s-au strâns la Centrul de Transfuzii din Craiova pentru a dona sânge. Această activitate a avut loc în cadrul campaniei Ministerului Afacerilor Interne ”Pentru ca alții să trăiască, donează plasmă”! Încă de la primele ore ale dimineții salvatorii au venit și, potrivit directorului Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, Adriana Turculeanu, aproximativ 45 de oameni ai legii au donat sânge astăzi.

„Ne aflăm cu toții aici, la Centrul de Transfuzii Craiova, pentru a oferi un exemplu de solidaritate astfel încât să-i determinăm pe cetățeni să doneze sânge și plasmă de care persoanele aflate în suferință au mare nevoie. Ne adresăm tuturor persoanelor care se află într-o stare de sănătate bună să se deplaseze la cel mai apropiat centru de transfuzie și să doneze sânge. Cei care au suferit ca urmare a îmbolnăviri cu Covid-19 și s-au vindecat sunt îndemnați să doneze plasmă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Nevoia de sânge este mare, în Dolj, unde datorită contextului epidemiologic prezent s-a împuținat și numărul donatorilor. Potrivit directorului Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, Adriana Turculeanu, județul nostru ar avea nevoie de minim 50 de donatori zilnic pentru ca cererea să fie satisfăcută, însă în ultimele săptămâni s-au înregistrat mai multe recorduri negative în care au existat și 12 donatori într-o zi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În ultima perioadă am avut o nevoie extraordinară de sânge pentru că am avut o patologie deosebită. Adică, tineri sau tinere până în 27 de ani cu afecțiuni foarte grave care au nevoie extraordinară de sânge. Este nevoie de o prezență permanentă a donatorilor în acest centru pentru că nu există zi în care să nu avem solicitări. Județul Dolj este unul în care există o clinică universitară cu profil medical, un spital de urgență și multe alte clinici care au nevoie de sânge”, a precizat aceasta.

Politica