joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fără restricții la malluri și hoteluri: Guvernul a “uitat” să treacă în HG obligația prezentării certificatului verde

UPDATE: Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni Hotărârea numărul 94 privind stabilirea unor măsuri suplimentare. Potrivit CNSU, certificatul verde este obligatoriu pentru accesul în mall-uri. 

Autoritățile au omis să treacă în hotărârea de urgență interdicția de intrare în mall-uri numai cu certificatul verde de vaccinare, relatează digi24.ro.

Începând de luni, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală, în baza certificatului verde, a precizat vineri Raed Arafat. Șeful DSU a explicat că în magazinele esenţiale, alimentare sau farmacii, va fi permis accesul şi nevaccinaților, dar doar dacă acestea se află în afara centrelor comerciale mari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Raed Arafat, a explicat, vineri, modul în care se va intra în mall de luni și diferența dintre un astfel de centru comercial și magazinele esențiale, în ceea ce privește prezentarea certificatului verde.

Tot ce este în mall (se intră – n.r.) numai cu certificat verde. Dacă nu ai certificat verde te duci la o farmacie care nu este în mall. Sunt multe”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

Întrebat, după ședința de guvern dacă cei nevaccinați pot intra în magazinele alimentare din mall, Arafat a spus că „dacă nu ai certificat verde te duci la magazine care nu sunt în mall, adică la magazine alimentare”.

Aceasta nu este singura eroare a autorităților. Prima confuzie a fost legată de trecerea la cursurile online a școlilor de stat, dar nu și a celor din mediul privat.

Politica