sâmbătă, martie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea: Festivalul tinerilor interpreţi organizat de filarmonica din Râmnic, reluat după un an de pauză

Festivalul ”Tinere talente”, organizat de peste patru decenii în municipiul reşedinţă, va fi reluat după o pauză de un an impusă de pandemia de COVID-19.

Potrivit organizatorilor, aproximativ 30 de tineri interpreţi de la şcoli de muzică din Râmnic, Bucureşti, Braşov şi Ploieşti sunt aşteptaţi să participe la ediţia din acest an, care se va deschide duminică, la Filarmonica „Ion Dumitrescu”.

foto: filarmonica-valcea.ro

Evenimentul, ajuns la ediţia a 41-a, se va desfăşura pe parcursul a două zile, duminică şi luni, printre invitaţii de seamă care şi-au anunţat prezenţa fiind pianista Ilinca Dumitrescu, care este şi preşedinţa festivalului, Leonard Pădureţ, preşedintele Sindicatului Naţional de Cultură FAIR, Mihaela Tomescu, preşedintele Fundaţiei Culturale „Remember Enescu” şi dirijorul italian Gian Luigi Zampieri, au anunțat reprezentanţii instituţiei de cultură râmnicene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Concertul de gală al festivalului va avea loc luni, de la ora 18,30, şi va fi dedicat regretatei realizatoare de emisiuni muzicale de la Radio România, Rodica Sava. În memoria ei, sub bagheta dirijorului Pawel Grojski (Italia), pe scenă vor concerta elevele Ştefania Turcu – vioară, de la Colegiul Naţional „Dinu Lipatti” din Bucureşti, Ioana Tomescu – clarinet şi Eva Garet – pian, ambele de la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, acompaniate de orchestra simfonică a Filarmonicii „Ion Dumitrescu”.

Intrarea la concerte este liberă, însă accesul va fi permis doar persoanelor vaccinate şi care au trecut prin boală, în municipiul Râmnicu Vâlcea rata de incidenţă fiind în prezent de 12,15 cazuri noi de îmbolnăvire la mia de locuitori. 

Politica