miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România ar putea înregistra în luna noiembrie 25.000 de cazuri zilnice cu COVID

România ar putea ajunge în luna noiembrie la 25.000 de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 pe zi, dacă „o ținem tot așa, nici nu ne vaccinăm, nici nu respectăm nimic”, a declarat medicul epidemiolog Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

„Dacă o ținem așa, ajungem la 25.000 de cazuri pe zi. Dacă nu ne potolim. Nu se întâmplă nimic. Depinde de noi, de toată lumea. Nu este vorba doar să se introducă restricții, este vorba că nici nu ne vaccinăm, nici nu respectăm nimic. Iar unii, din păcate, vor muri. Este o realitate”, a declarat medicul Adriana Pistol, pentru Hotnews.

Potrivit acesteia, este esențială respectarea actualelor restricții și măsuri de protecție, nu introducerea unor noi măsuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vorbim despre un virus care nu ține cont de guverne. Acesta este mesajul esențial pentru populație: Haideți să ne potolim odată! Mergeți și vaccinați-vă! S-au vaccinat peste 4 miliarde de oameni pe planetă. Mergeți și vaccinați-vă, ca să ne putem vedea de viață”, este mesajul medicului epidemiolog.

Specialista oferă drept exemplu Marea Britanie, care, după varianta Delta, mai contagioasă, s-a răspândit în rândul populației, britanicii ”au intrat cu vaccinare de masă și s-a potolit tot”.

Autoritățile au confirmat joi 16.110 de noi cazuri de infectare, rezultate după prelucrarea a 66.880 de teste. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 448 de bolnavi de COVID au murit.


Politica