Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vâlcea. Supraveghere video și pază strictă la Buridava

Publicat

pe


Situl arheologic Buridava Romană din județul Vâlcea va fi restaurat de Consiliul Județean Vâlcea (CJ). Președintele CJ, Constantin Rădulescu a vorbit despre importanța sitului de la Buridava și despre faptul că investiția va consta în împrejmuirea și igienizărea zonei, dar și monitorizării video a acesteia.
“Situl arheologic Buridava Romană, care se află în proprietatea județului și în administrarea Muzeului Județean, devenise locul de unde persoane certate cu legea luau piatră, afectând structura monumentului.
Pentru a evita degradarea acestei „bijuterii” istorice, am hotărât să investim în restaurarea și conservarea monumentului și am găsit resursele financiare necesare împrejmuirii și igienizării zonei, dar și monitorizării video a acesteia.
O contribuție importantă în realizarea lucrărilor o au colegii mei de la Muzeul Județean, cărora le mulțumesc, fiindcă, prin munca lor, au reușit să curețe zona și că participă efectiv la restaurarea acestui monument”, a declarat Președintele CJ, Constantin Rădulescu.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.