vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Supraveghere video și pază strictă la Buridava


Situl arheologic Buridava Romană din județul Vâlcea va fi restaurat de Consiliul Județean Vâlcea (CJ). Președintele CJ, Constantin Rădulescu a vorbit despre importanța sitului de la Buridava și despre faptul că investiția va consta în împrejmuirea și igienizărea zonei, dar și monitorizării video a acesteia.
“Situl arheologic Buridava Romană, care se află în proprietatea județului și în administrarea Muzeului Județean, devenise locul de unde persoane certate cu legea luau piatră, afectând structura monumentului.
Pentru a evita degradarea acestei „bijuterii” istorice, am hotărât să investim în restaurarea și conservarea monumentului și am găsit resursele financiare necesare împrejmuirii și igienizării zonei, dar și monitorizării video a acesteia.
O contribuție importantă în realizarea lucrărilor o au colegii mei de la Muzeul Județean, cărora le mulțumesc, fiindcă, prin munca lor, au reușit să curețe zona și că participă efectiv la restaurarea acestui monument”, a declarat Președintele CJ, Constantin Rădulescu.

Politica