joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Observatorii, invitați să participe la concursul de directori

La concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat sunt invitaţi să participe şi observatori, a precizat Ministerul Educaţiei, într-o notă transmisă către inspectoratele şcolare.

Potrivit sursei citate, persoanele desemnate ca observatori se pot prezenta la centrele speciale în care se susţine proba scrisă a concursului, în data de 15 octombrie, începând cu ora 8,00.

„Având în vedere prevederile art. 6 alin. (1) din Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de Învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4597/2021, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora „la toate activităţile din cadrul concursului pentru funcţiile de director şi de director adjunct, sunt invitaţi să participe observatori”, persoanele desemnate ca observatori se pot prezenta la centrele speciale în care se susţine proba scrisă a concursului, în data de 15 octombrie 2021, începând cu ora 8,00. Observatorii nu vor avea acces în sălile în care se multiplică subiectele, iar accesul în sălile de concurs, pe durata probei scrise, va fi permis doar împreună cu preşedintele comisiei de organizare a concursului. Aceştia nu vor părăsi centrul special de concurs înainte de finalizarea probei scrise”, precizează sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Educaţiei a cerut, într-o altă notă, să se ia toate măsurile pentru derularea în condiţii de „maximă transparenţă şi corectitudine” a tuturor etapelor de concurs, iar evaluarea grilelor de la concurs să se realizeze în prezenţa candidatului şi observatorilor desemnaţi, scrie Agerpres.

„Vă rugăm să luaţi toate măsurile pentru derularea în condiţii de maximă transparenţă şi corectitudine a tuturor etapelor concursului. În acest sens, vă reamintim că, potrivit prevederilor art. 11 alin. (2) din Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi capitolului V al Procedurii operaţionale nr. 33805/06.10.2021, evaluarea grilelor de răspuns se va realiza în prezenţa candidatului şi a observatorilor desemnaţi”, arată Ministerul Educaţiei.

Politica