joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD nu vrea să audă de Vlad Voiculescu: Cioloş să nu îndrăznească să vină în Parlament cu groparul sistemului de sănătate

Partidul Social Democrat îi solicită premierului desemnat Dacian Cioloş să nu îl includă pe fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, pe care îl numește „groparul sistemului de sănătate”, pe lista guvernamentală cu care se va prezenta în Parlament pentru a cere votul de încredere.

„PSD îl somează pe prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş să nu îndrăznească să-l includă în propunerea sa guvernamentală pe groparul sistemului de sănătate, Vlad Voiculescu, care prin nepăsare, incompetenţă şi scandal a provocat catastrofa sanitară generalizată pe care o trăim în aceste zile. Chiar dacă echipa guvernamentală propusă de Dacian Cioloş nu ar avea nicio şansă de a primi votul de încredere al Parlamentului, prezenţa lui Vlad Voiculescu sau a interpuşilor săi pe o astfel de listă ar reprezenta o sfidare intolerabilă şi o bătaie de joc la adresa societăţii româneşti! Miniştrii USR-Plus de la Sănătate sunt direct vinovaţi de dezastrul medical şi umanitar în care a ajuns România. Nu au niciun drept să acuze acum că n-au avut fonduri sau putere de decizie, după ce luni de zile s-au lăfăit în fotoliul de ministru fără a avea nimic de obiectat”, se arată într-un comunicat al PSD.

Social-democraţii îl acuză pe Vlad Voiculescu că ar fi fost mai degrabă interesat de privatizarea serviciilor medicale şi de controlul achiziţiilor din domeniu decât de pregătirea sistemului pentru a face faţă evoluţiei pandemiei de COVID-19, notează digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu a anunţat, joi, că premierul desemnat Dacian Cioloş veni în faţa Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare, cu un Guvern aprobat în Comitetul Politic al partidului, în cazul în care vor eşua negocierile cu PNL, UDMR şi minorităţile naţionale pentru refacerea coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă foştii miniştri ai USR s-ar putea afla pe listă, Moşteanu a răspuns că acest lucru este posibil.

„Sunt oameni care au dovedit că au făcut treabă şi au învăţat multe din chichiţele ministeriale lunile astea, deci au arătat că au curaj şi responsabilitate. Din punctul meu de vedere, trebuie să continue. O să definitivăm lista şi mergem înainte cu speranţa că scenariul refacerii coaliţiei este fezabil, plauzibil, că partenerii noştri vor da dovadă de responsabilitate”, a susţinut Moşteanu.

Politica