vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Centrele de vaccinare şi medicii de familie au început distribuirea tichetelor de masă

Centrele de vaccinare şi medicii de familie care au vaccinat anti-COVID-19 primesc în această perioadă tichetele valorice pe care le vor înmâna persoanelor imunizate. La nivelul judeţului Olt au fost repartizate aproximativ 3.000 de carnete care se vor distribui către beneficiari, însă deocamdată nu se poate asigura întreg necesarul, fiind un deficit de aproximativ 600 de carnete, conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Olt.

În posesia acestor tichete vor intra persoanele care au ales să se vaccineze după 31 august 2021 şi au schema completă. Fiecare persoană vaccinată va primi câte 5 tichete a câte 20 lei fiecare, responsabilii din centre sau medicii de familie care au efectuat vaccinarea fiind cei care îi vor anunţa pe beneficiari pentru a se prezenta să le ridice.

Tichetele pot fi ridicate în termen de 60 zile de la data ultimei doze, iar pentru a le ridica beneficiarii se vor prezenta personal, cu documentul de identitate. 

Secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a precizat că au dreptul la vouchere doar persoanele vaccinate cu schemă completă.

„Beneficiari ai acestor acestor vouchere sunt toţi cei care se vaccinează cu schema completă din momentul în care Ordonanţa de Urgenţă care reglementează acest lucru a apărut în Monitorul Oficial (n.r.-pe 31 august). Toţi cei care s-au vaccinat cu a doua doză imediat după ce a intrat în vigoare, cât şi cei care fac schema completă în acest moment beneficiază de aceste vouchere”, a explicat secretarul de stat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Andrei Baciu a explicat cum pot intra în posesia vocucherelor beneficiarii lor.

„Cei care s-au vaccinat până în acest moment sau până în momentul în care aceste vouchere ajung la medicii de familie sau la centrele de vaccinare se întorc la punctul la care s-au vaccinat pentru a-şi recolta voucherele”, a mai precizat secretarul de stat, potrivit realitatea.net

Politica