joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții în 3 județe din Oltenia la traficanți de droguri

25 de persoane din Dolj, Olt şi Mehedinți sunt bănuite de formarea unui grup infracțional care se ocupa cu vânzarea de droguri. Polițiștii B.C.C.O. împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T au efectuat miercuri 53 de percheziții în cele trei județe, unde au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile, memory stick uri, mai multe tipuri de droguri dar și 58.000 de lei, 40.000 de euro, 4.100 de dolari și 680 de lire sterline. În urma acțiunii 15 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, pentru audieri.

“Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, efectuează 53 de percheziţii domiciliare, în judeţele Dolj, Olt şi Mehedinți, pentru documentarea activităţii infracționale a 25 de persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, vânzare și deținere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu. În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate 29 de telefoane mobile, 6 memory-stick-uri, o tabletă, un card de memorie, 179 de pachete cu țigarete, fără timbru fiscal, un act de identitate fals, o bancnotă de 50 de euro falsă, 28 de grame de cocaină, 22 de semințe de cannabis, 2 comprimate MDMA, 3 grindere cu urme de materie, 2 balanțe electronice, precum şi mai multe bunuri ce prezinta urme de materie (pungi, recipiente, farfurii, carduri și bancnote). De asemenea, au fost ridicați 58.000 de lei, 40.000 de euro, 4.100 de dolari și 680 de lire sterline. 15 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, pentru audieri. La acţiune participă poliţişti ai serviciilor de combatere a criminalităţii organizate din județele Olt,  Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Caraș-Severin, ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Pitești şi Timișoara, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt,  precum şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi”, conform IPJ Dolj.

Totodată, reprezentanții DIICOT au menționat că grupul a luat naștere în 2019, membrii ocupându-se cu aprovizionarea și distribuirea drogurilor în Dolj și Olt. Unul dintre membrii comercializa inclusiv cocaină pe care o vindea cu 100 de euro gramul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2019, mai mulţi suspecţi au constituit un grup infracţional organizat, grup la care ulterior au aderat şi alte persoane, activitatea membrilor acestora constând în aprovizionarea, iar ulterior în distribuirea de droguri de mare risc, în special, cocaină, mai multor consumatori şi dealeri de pe raza județelor Dolj și Olt. De asemenea, s-a reţinut faptul că, unul dintre membrii grupării a comercializat cocaină, contra sumei de 100 euro/gram, într-un club de pe raza municipiului Caracal, administratorul localului punându-l la dispoziție pentru consumul de droguri”, conform reprezentanților DIICOT.

Politica