marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul de Olt: Impactul pandemic, îngrijorător

Situația pandemică din județul Olt a atins cote alarmante, după cum menționează Prefectul județului Olt, Florin Homorean. Incidența cazurilor de infectare la nivel de județ este de peste 6 la mia de locuitori iar 10 localități, printre care Slatina și Caracal au peste 7,5 cazuri la mia de locuitori.
Prefectul a ținut să traga un semnal de alarmă public în acest sens.
„Doamnelor și domnilor, impactul pandemic asupra județului Olt este îngrijorător:
incidența cazurilor de infectare la nivel de județ este de peste 6 la mia de locuitori, cea mai mare cu care ne-am confruntat de la începutul crizei sanitare!
25 de localități din județ au, la rândul lor, peste 6 cazuri la 1000 de locuitori!
10 localități au peste 7,5 cazuri la 1000 de locuitori, printre care municipiile Slatina și Caracal! Cel mai grav însă este că spitalele din județ sunt în pragul colapsului. Pe patul de spital sunt nu mai puțin de 299 de pacienți Covid cu forme grave și medii, 19 pe secțiile de Terapie Intensivă, printre care 5 persoane sunt intubate.
Pot părea doar cifre goale, însă ele reprezintă situația dramatică cu care ne confruntăm și riscul ca aceasta să depășească în intensitate toate eforturile noastre cumulate de a ține pandemia sub control. Trebuie să înțelegem cu toții că doar respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenție și protecție și doar vaccinarea împotriva virusului Covid ne pot înarma în lupta cu pandemia și ne pot oferi șansele de a câștiga această bătălie o dată pentru totdeauna”, a declarat Florin Homorean într-o postare pe facebook.

Politica