joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii, „pricepuți” la medicină

„Noroc că s-a inventat anestezia, altfel oltenii s-ar fi certat cu medicii în timpul operației”. Nu de alta, dar sunt foarte „pricepuți” la medicină. Asta reiese dintr-un studiu realizat pe un eșantion de 424 de persoane de SMARTERS. Întrebarea comună a fost „La ce (cred că) se pricep românii?”.
Oltenii și moldovenii sunt principalii „cunoscători” când vine vorba de tainele medicinei. Mai exact, aflați pe primul loc la vaste cunoștințe închipuite, aproape 15% dintre olteni pretind că se pricep la medicină. Foarte aproape de percepția oltenilor este cea a moldovenilor, care în proporție de 12,3% cred de asemenea în propriile deprinderi în ceea ce privește medicina, după cum precizează studiul. Un posibil banc ar putea menționa că acesta este și motivul pentru care oltenii și moldovenii sunt ultimii în clasamentul vaccinării împotriva Covid. „Știu ei mai bine”.
Și cum percepția oltenească nu e tot timpul departe de cea generală, în privința studiului, răspunsul cel mai des întâlnit la întrebarea „la ce se pricep românii cel mai bine?” este „la orice”. Aproape 40% dintre respondenți consideră că românii au senzația că se pricep la orice, iar la baza acestui răspuns stau prejudecățile și experiența personală.
Al doilea subiect sau concept la care românii sunt convinși că se pricep este, normal, politica. Peste 12% dintre cei intervievați consideră că românii chiar cred că se pricep la tainele politicii. Rețelele de socializare și în special Facebook arată asta zi de zi, cu peste 70% din postări care dezbat politica, politici guvernamentale și decizii ale statului, după cum arată studiul SMARTERS.
Datul cu părerea sau fotbalul sunt alte subiecte la care, evident, românii consideră că se pricep, bârfa și reparațiile nelipsind nici ele din clasament.
Studiul a fost conceput de Toma Grozăvescu, fondatorul primei agenții de growth hacking marketing din România, intitulată SMARTERS. Toma este practic un cunoscut blogger care se axează în general pe marketing și idei de afaceri.

Politica