Panouri fotovolice pentru hidrocentralele de pe Olt

Date:

20 de hidrocentrale pe cursul râului Olt vor beneficia de panouri fotovolice. Investiția urmează să fie făcută de către Hidroelectrica, proiectul vizând acoperișurile a 20 de hidrocentrale care aparțin de sucursala Râmnicu Vâlcea, pe o distanță de 200 de km. Suma alocată acestui proiect depășește 350.000 de lei.

Hidroelectrica a anunțat în SEAP faptul că dorește să achiziționeze studiul de fezabilitate pentru valorificarea proiectului “Valorificarea potențialului fotovoltaic în cadrul centralelor de producere a energiei electrice amplasate pe sectorul mijlociu și inferior al râului Olt”. Proiectul vizează realizarea de panouri fotovolice pentru 20 de hidrocentrale de pe cursurile râurilor Olt și Lotru, având un buget de peste 350.000 de lei.

„Hidroelectrica a lansat în sistemul electronic de achiziții publice un anunț prin care vrea să achiziționeze “studiu de fezabilitate, documentații necesare autorizării execuției și caiet de sarcini pentru contractarea la cheie a proiectului “Valorificarea potențialului fotovoltaic în cadrul centralelor de producere a energiei electrice amplasate pe sectorul mijlociu și inferior al râului Olt”. Compania a estimat un buget de 356.700 de lei pentru această achiziție, iar procedura de atribuire se va face în urma unei licitații deschise. Hidroelectrica așteaptă ofertele celor interesați până la data de 21 octombrie. Compania vizează să pună aceste panouri pe acoperișurile clădirilor a 20 de hidrocentrale amplasate de-a lungul râului Olt (și Lotru), care aparțin de sucursala Râmnicu Vâlcea, pe o lungime de 200 km. Prima este Cornetu și ultima este Izbiceni”, conform economica.net

Compania a explicat și motivul utilizării panourilor fotovolice, acesta fiind reprezentat de creșterea producției de energie electrică anuală.

“Utilizând panouri fotovoltaice monocristaline cu Pi=450 W și un randament de 20%, poate rezulta o putere instalată totală de 2,240 MW cu o producție estimată totală de energie electrică de 2,6 GWh/an. Estimarea inițială a investiției este de aproximativ un milion de euro/MWh”, se arată în fișa de date a achiziției, conform aceleiași surse.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

„Otravă” la robinet, pe bani, în zeci de localități din Dolj

Bacterii care pot pune sănătatea în pericol și niveluri...

Aladin Georgescu, inspecție la Spitalul din Vânju Mare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, a făcut,...

Ponta i-a răspuns lui Mititelu: „Crede că scapă dacă-l pupă în fund pe Iohannis”

Răspunsul fostului premier nu s-a lăsat mult așteptat, după...