marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Algoritmul Tik Tok promovează conținut sexual, droguri și alcool în rândul minorilor de 13 ani

O anchetă șocantă derulată de Wall Street Journal ce a implicat 31 de conturi înregistrate ca adolescenți între 13 și 15 ani arată că aplicația Tik Tok promovează conținut sexual, droguri și alcool în rândul acestora.

Foarte repede, pe paginile create de publicație a devenit dominat conținutul destinat adulților. TikTok spune însă că lucrează la un instrument de filtrare pentru a restricționa conținutul pentru adolescenți, potrivit alephnews.ro.

Potrivit investigației Wall Street Journal, citată de Daily Mail, un așa-zis utilizator „de 13 ani” a căutat „onlyfans” și a urmărit câteva videoclipuri, inclusiv două care promovează pornografia în aplicație.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conținutul afișat pe pagină este setat în baza căutărilor anterioare, precum și a tipurilor de conținut cel mai des vizualizate sau pe care un utilizator petrece cel mai mult timp urmărindu-le.

Cu cât utilizatorul rămâne mai mult timp pe o pagină cu conținut sexual, cu atât mai mult acel tip de conținut este afișat în pagina drept sugestie, în ciuda faptului că vârsta utilizatorilor este setată în profilul lor.

TikTok a anunțat că, în prezent, nu există o diferențiere între videoclipurile difuzate pentru conturile de adulți și pentru cele ale copiilor, dar lucrează la un nou instrument de filtrare pentru conturile persoanelor minore, mai arată sursa citată.

Politica