Algoritmul Tik Tok promovează conținut sexual, droguri și alcool în rândul minorilor de 13 ani

O anchetă șocantă derulată de Wall Street Journal ce a implicat 31 de conturi înregistrate ca adolescenți între 13 și 15 ani arată că aplicația Tik Tok promovează conținut sexual, droguri și alcool în rândul acestora.

Foarte repede, pe paginile create de publicație a devenit dominat conținutul destinat adulților. TikTok spune însă că lucrează la un instrument de filtrare pentru a restricționa conținutul pentru adolescenți, potrivit alephnews.ro.

Potrivit investigației Wall Street Journal, citată de Daily Mail, un așa-zis utilizator „de 13 ani” a căutat „onlyfans” și a urmărit câteva videoclipuri, inclusiv două care promovează pornografia în aplicație.

Conținutul afișat pe pagină este setat în baza căutărilor anterioare, precum și a tipurilor de conținut cel mai des vizualizate sau pe care un utilizator petrece cel mai mult timp urmărindu-le.

Cu cât utilizatorul rămâne mai mult timp pe o pagină cu conținut sexual, cu atât mai mult acel tip de conținut este afișat în pagina drept sugestie, în ciuda faptului că vârsta utilizatorilor este setată în profilul lor.

TikTok a anunțat că, în prezent, nu există o diferențiere între videoclipurile difuzate pentru conturile de adulți și pentru cele ale copiilor, dar lucrează la un nou instrument de filtrare pentru conturile persoanelor minore, mai arată sursa citată.

Populare

Recomandări

Craiova. ”Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, la cea de-a XIII-a ediție

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează cea de-a...

Doi interlopi din România, judecați pentru o crimă săvârșită în Irlanda

Cercetările au stabilit că asasinatul a fost comandat în...

Solomon: „Mă simt de multe ori ca o simplă maimuță balcanică”

Antonie Solomon a publicat pe pagina personală de Facebook...

E toamna promisiunilor la stat: Vouchere de 50 de euro şi ajutoare lunare de sute de lei, în 2023

Pensii mai mari cu 10%, ajutoare sociale pentru vârstnicii...