joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Interlopul craiovean „Rechinul” este personaj central într-un serial care dezvoltă drama criminală Mexic-România!

Fidelio din Columbia, una dintre companiile de producție de film cu cea mai rapidă creștere din America Latină, lucrează la un serial care îl are în prim-plan pe interlopul craiovean „Rechinul”, dar și viața gangsterilor de pe Riviera Maya, dezvoltând drama criminală Mexic-România.

De la un mic magazin de ochelari și brichete în Craiova, Florian Tudor a ajuns la un imperiu ilegal. Mai este supranumit și „Rechinul“ și controlează una din cele mai vaste rețele românești de crimă organizată din America de Nord. A strâns peste 200 de milioane de dolari din clonarea cardurilor și trecerea ilegală a românilor în SUA, peste granița mexicano-americană.

Banii au fost investiți în proprietăți aflate în zonele turistice de lux din Mexic, SUA și Indonezia. Dar și în Craiova, unde a construit șase blocuri.

Organizația criminală controlată de „Rechinul“ este formată din peste două sute de membri, oameni proveniți din toate grupările interlope din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După ce a încheiat alianțe strategice de coproducție pentru film și televiziune cu Gaumont, Planeta și Amor y Lujo din Spania, Fidelio din Columbia, una dintre casele de producție cu cea mai rapidă creștere din America Latină, lansează un serial despre drama criminală stabilită între Mexic și România, informația a fost dezvăluită de Variety.

Această mișcare își dorește să unească toate cele patru unități internaționale într-o singură entitate.

Bazat pe cercetări și publicări exhaustive, serialul, a cărui dezvoltare este condusă de Mauricio Leiva Cock, scenaristul „Capital Roar” și scrib-director al filmului „Noaptea fiarei” a găsit un partener neobișnuit: Organized Crime and Corruption Reporting Proiect (OCCRP). Povestea urmează să fie intitulată Riviera Maya Gang loks și este destinată să reamintească privitorului că viața este adesea mai ciudată decât ficțiunea.

Povestea are o întindere extrem de mare, de la România la plajele Mexicului, implicând familii, trădare, fraudă și multe investigații jurnalistice. Complexitatea seriei subliniază ambițiile în creștere ale lui Fidelio.

„Știm că acest lucru ar putea fi un spectacol mare în sensul scării. Partenerii noștri de la OCCRP vor să o facă trans-continentală, pentru ca povestea să fie spusă din perspective diferite ”, a declarat Leiva-Cock pentru Variety.

Seria pare să exploreze condițiile sociale care i-au împins pe români să creeze un imperiu al crimei într-o Românie post-sovietică de punk și heavy metal, un teren de reproducere pentru viitoarea mafie.

Lucrând în prezent la peste 120 de povești de anchetă pe an, motto-ul OCCRP, „Este nevoie de o rețea pentru a lupta împotriva unei rețele”, s-a tradus într-o organizație cu o infrastructură transfrontalieră în creștere.

„Ne-am dat seama devreme că infracțiunea este o marfă. Vedeți același model criminal ,. Dacă o schemă criminală funcționează la Madrid, fii absolut sigur că vei găsi aceeași schemă la Roma, la New York, la Caracas, peste tot ”, a declarat Paul Radu, cofondator al OCCRP.

El a adăugat: „Dacă o crimă funcționează, va fi repetată iar și iar ca model criminal de către grupurile criminale care călătoresc și cooperează peste granițe”. Colaborarea unică extinde modelele de creștere atât ale Fidelio, cât și ale OCCRP, pe măsură ce caută noi frontiere.

Toată povestea Rechinului a început prin anii 2000 când acesta avea un magazin pe strada Lipscani, din centrul Craiovei. Vindea ochelari și brichete. Din când în când, mai repara câte o pereche de ochelari și încărca brichetele fără gaz. Bani nu prea făcea. În jurul lui se învârteau tinerii din Craiova, racolați pentru noua îndeletnicire a grupărilor de crimă organizată: clonarea cardurilor.

O afacere din care se câștigau foarte mulți bani, ușor, cu riscuri minime. Așa că Tudor a renunțat la afacerea sa și a intrat în „lumea bună“ a orașului.

Potrivit Newsweek, Rechinul și-a făcut debutul în Italia, în perioada 2004 – 2005. Acolo a ajuns cu clanurile de interlopi din zona Fața Luncii din Craiova. După câțiva ani de făcut bani prin Europa, a ajuns în Olanda, unde a fost arestat pentru clonarea cardurilor. A scăpat din pușcărie în anul 2009.

Cu toate că olteanul a negat constant acuzațiile se crede că ar fi furat până la 1,2 miliarde de dolari de pe cardurile turiştilor care veneau în Mexic. Organizația Riviera Maya, înființată de un grup de români, avea de asemenea o companie proprie de bancomate, numită Intacash și a compromis peste 100 de ATM-uri din stațiunile turistice mexicane. Din banii obținuți ilegal, “Rechinul” ar fi construit pe Riviera mexicană, în Cancun, două blocuri cu 28 de etaje, și-ar fi cumpărat terenuri în Brazilia, iar în România voia să ridice un hotel.

Despre „Rechinul” există informaţii că ar avea 3 neveste, una din acestea fiind rudă cu un mexican care ar avea legături cu celebrul cartel de droguri de la Sinaloa, condus de Joaquin Guzman, mai cunoscut drept „El Chapo” până în 2016, iar ulterior de fii lui “El Chapo” şi locotenentul acestuia, „El Mayo”. În 2019, “El Chapo” a fost condamnat, în Statele Unite, la închisoare pe viață, plus o pedeapsă de 30 de ani.

Unul dintre membrii acestei brigăzi a fost împuşcat în 2018 pentru că a îndrăznit să să îşi conteste liderul. Inițial, „Rechinu” i-ar fi şantajat familia. Apoi, ar fi pus să fie înjunghiat într-un loc public din Cancun, iar în final şi-ar fi trimis garda de corp să îl execute, spun anchetatorii, în maşină, scrie ProTv.

Politica