sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Magazin închis pentru un milion de lei. Vechi

Unde-i lege, nu-i tocmeală!
Polițiștii doljeni au închis un magazin din comuna Celaru pentru ca patronii nu au putut justifica un milion de lei. Vechi.
Nu este însă pentru prima dată când firma cu pricina este sancționată pentru diferențe între banii găsiți în magazin și cei „bătuți” în casa de marcat.
„La punctul de lucru al unui agent economic din comuna Celaru, fost identificată o diferență de 103,60 lei între suma de bani încasată efectiv și cea introdusă pe casa de marcat, care nu a putut fi justificată de administratorul societății. Agentul economic a fost sancționat contravențional conform OUG 28/1999. Cu ocazia verificărilor s-a constatat că societatea a mai fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor OUG 28/1999, fiind astfel aplicată măsura complementară a suspendarii activității pentru o perioadă de 30 de zile”, conform IPJ Dolj.
Măsura a făcut parte dintr-o acțiune mult mai complexă a polițiștilor doljeni în Bechet. La acțiune au participat inclusiv jandarmi, poliția economică, cei de la investigații criminale, polițiștii rutieri, dar și poliția rurală. Au fost legitimate peste 200 de persoane, controlate peste 80 de autoturisme, 17 de societăţi comerciale verificate. Polițiștii au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 31.000 de lei, fiind retras 1 certificat de înmatriculare şi confiscată suma de 2120 de lei.
De asemenea, a fost constatată o infracţiune de contrabandă și au fost verificate 2 persoane faţă de care a fost dispusă măsura controlului judiciar sau arestului la doliciliu pe raza de competenţă.
„Poliţişti din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Daneţi împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj, au găsit la un magazin din comuna Celaru, 1040 ţigarete care nu aveau aplicat timbrul fiscal românesc. Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii infracţiunii de contrabandă”, au mai adăugat reprezentanții IPJ Dolj.

Politica