Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Bulgaria impune noi restricţii: Restaurantele și barurile se vor închide la ora locală 22

Publicat

pe

Restaurantele şi barurile din Bulgaria se vor închide la ora locală 22:00 începând din 7 septembrie, în timp ce competiţiile sportive din spaţii închise se vor desfăşura fără spectatori.

De asemenea, festivalurile muzicale vor fi interzise, iar teatrele şi cinematografele vor funcţiona la cel mult 50% din capacitate. Decizia reintroducerii restricțiilor a fost luată în contextul unei noi creșteri a numărului de cazuri de Covid-19.

”Nu este loc de panică. Situaţia este gravă, dar nu scăpată de sub control. Rata mică a vaccinării ne obligă să impunem aceste măsuri”, a declarat ministrul interimar al sănătăţii bulgar, Stoicho Kaţarov. 

Conform noile restricţii, care vor fi în vigoare până la 31 octombrie, festivalurile muzicale vor fi interzise, iar teatrele şi cinematografele vor funcţiona la cel mult 50% din capacitate.

Elevii vor putea participa fizic la cursuri odată cu începerea anului şcolar pe 15 septembrie, dar în cazul continuării creşterii noilor cazuri este avută în vedere trecerea la cursuri online.

Bulgaria, care are cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID-19 din Uniunea Europeană, a înregistrat o creştere a numărului de noi cazuri zilnice de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele săptămâni, majoritatea fiind cu varianta Delta, scrie digi24.ro

Joi dimineaţă Bulgaria – ţară cu aproximativ 7 milioane de locuitori – a raportat 1.745 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.