Peste 80 de copii cu COVID-19 sunt spitalizați

Date:

La acest moment, sunt spitalizați cu COVID 82 de copii, dintre care 5 sunt internați la terapie intensivă, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, precizând că toți copiii cu forme moderate și severe de boală provin din familii nevaccinate împotriva COVID.

Conform ministrului Sănătății, 5 copii sunt internați la terapie intensivă, iar 77 de copii sunt spitalizați în secții. Toți copiii care au forme moderate și severe provin din familii nevaccinate, a afirmat Ioana Mihăilă, într-o conferință de presă.

Ea a mai spus că tulpina Delta, care este mult mai contagioasă, afectează copiii, unii ajungând să dezvolte chiar forme severe ale bolii, iar infecția la copii este uneori simptomatică și cu evoluție severă
Potrivit acesteia, medicii se așteaptă ca numărul de infectări să crească mai repede decât în alte valuri pandemice, având în vedere contagiozitatea noii tulpini Delta.

”Nu avem o dată exactă, specialiştii să facă calculele, am primit două scenarii de la INSP. Arată că vor fi creşteri pe la mijlocul lunii septembrie, ajungându-se în scenariul cel mai rău posibil la 4.000 de cazuri spitalizate, între mijlocul şi finalul lunii septembrie”, a adăugat ministrul Sănătăţii, scrie hotnews.ro

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...