vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendiu la Casa Științei din Ostroveni. Fetiță de 1 an și nouă luni evacuată

Pompierii vâlceni au intervenit luni seară pentru stingerea unui incendiu produs la subsolul Casei Științei din Ostroveni. Emisiile de fum au inundat casele scărilor si etajele superioare, mai multe poersoane fiind evacute, printre care o fetiță de 1 an și nouă luni. Nu au fost înregistrate victime.
„În data de 25.08.2021, la ora 21.33, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la Casa Științei (Tineretului) în municipiul Rm. Vâlcea, Bulevardul Tineretului.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat cu flacăra deschisă și degajări de fum la subsolul clădirii, într-un spațiu închis, pe o suprafață de circa 200 mp. Pompierii militari au evacuate un bărbat și fetița ( 1 an si 9 luni) acestuia de la etajul 8, iar celelalte 26 de persoane (persoane cazate și angajații unui dispecerat de taxi) s-au autoevacuat. Fetița a fost preluată de echipajele SAJ pentru investigații suplimentare și transportare la UPU. Din fericire, la spital nu i-au fost depistate probleme.Pompierii militari au ajuns la fața locului cu 7 autospeciale, iar SAJ cu două ambulanțe
Până la stingerea incendiului, au ars: articole de mobilier, tâmplărie PVC, izolația fonică a pereților, obiecte de decor aferente spațiului de la subsol. De asemenea, au fost degradate: instalația electrică, tehnică TV, utilități (conducta apă), pereții interiori.
Incendiul a fost lichidat la ora 22:03, iar la ora 23:10, după efectuarea verificărilor, s-a permis accesul persoanelor în clădire”, conform ISU Vâlcea

Politica