vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DGASPC Olt caută 12 asistenți maternali pentru un proiect pe fonduri europene

Opt persoane au fost angajate, până în acest moment, de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt în cadrul proiectului TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. Totodată, alte 12 locuri sunt disponibile pentru oltenii care vor să devină părinți maternali și să ofere șansa unei familii copiilor aflați în grija statului.

„TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” a fost demarat la începutul anului 2019 de DGASPC Olt  împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, în calitate de beneficiar. Proiectul  presupune o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Inițiativa la care s-a alăturat instituția olteană are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

Cu toate că acest proiect le oferă această posibilitate părinților, oltenii nu s-au prea îngrămădit să se înscrie. Anul acesta au fost depuse la sediul DGASPC Olt doar 28 de cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în județ care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Din acestea, un număr de 10 cereri  au fost evaluate favorabil, o cerere este în curs de evaluare, iar  17 cereri au fost respinse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Concret, de la începutul anului și până în prezent au fost angajați 8 asistenți maternali profesioniști. Mai mult, în această perioadă se desfășoară  un nou curs de formare inițială în meseria de asistent maternal profesionist la care participă 2 persoane.

„În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat 4 primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, potrivit reprezentanților DGASPC Olt.

Întrucât în anul 2021, obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, telefon nr.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: [email protected] cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Proiectul a fost implementat prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei. Durata de implementare a proiectului este de 120 de luni (ianuarie 2014-decembrie 2023), iar valoarea totală a acestuia este de 2.657.162.612,32 lei, din care 2.243.584.251,47 lei contribuția financiară din partea Uniunii Europene, 332.365.653,29 lei buget național și 81.212.707,56 lei contribuție proprie a beneficiarului/partenerilor.

Politica