Spitalul Orășenesc Rovinari, cu locuri insuficiente pentru pacienți

Date:

Lucrurile nu arată tocmai bine la Spitalul Orășenesc „Sf. Ștefan” din Rovinari, având în vedere numărul crescut de pacienți care trec pragul unității spitalicești și se internează.

Cele mai multe internări nu sunt din cauza infecției cu Covid-19, ci din cea a afecțiunilor pe care gorjenii le-au amânat în tot această perioadă. Managerul Spitalului, Constantin Podaru, susține că abia se mai găsește un pat liber, ambulatoriu fiind și el plin.

Astfel, pentru a ajunge la o consultație în fața medicului, este nevoie strict de programare, potrivit pandurul.ro.

„În acest moment, spitalul este Covid și asta pentru că așa a rămas de la început. Am redus numărul de paturi Covid, tocmai pentru a putea primi ceilalți pacienți. Chiar dacă nu mai avem suspecți, numărul pacienților cu alte afecțiuni a crescut enorm de mult. Spitalul este aproape plin, ambulatoriul la fel. Se lucrează într-un ritm destul de mare.

Doar cu programare mai poți ajunge la ambulatoriu. Am rămas cu un număr mai mic de paturi pentru suspecți și pozitivi”, a spus Constantin Podaru.

 Chiar dacă cei mai mulți pacienți se prezintă cu probleme medicale, numărul celor care au contractat noul coronavirus și au nevoie de îngrijiri de specialitate a crescut.

„Din fericire pentru noi, ultimele 6 persoane au fost negative. Chiar astăzi am avut 2 suspecți. Luna trecută nu am avut nici măcar un suspect, iar săptămâna trecută am avut 7. Lucrurile încep să arate nu tocmai bine. Am vorbit cu echipa de medici și am stabilit să avem un program bine stabilit la vizite, triajul să se facă și el. Ne luăm niște măsuri suplimentare”, a mai managerul Spitalului Orășenesc „Sf. Ștefan”.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...