vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jucătorul pe care Rotaru vrea 20 de milioane de euro, criticat de Cârțu

Sorin Cârțu nu l-a iertat pe Jovan Markovic, după ce CSU Craiova a pierdut meciul de la Arat, scor 1-0, în fața celor de la UTA. Tânărul atacant a avut o ocazie importantă de a marca, pe care a ratat-o, supărându-l pe oficialul alb-albaștrilor.

La acţiunile pe care le-am făcut, cu mai mută atenţie, poate puteam să şi marcăm cu Markovic, apoi cu centrarea lui Nistor şi iarăşi reluarea lui Markovic cu genunchiul, când era bine să fi dat cu latul. (…) Markovic are o doză din asta de egoism. E bun egoismul unui atacant în anumite momente, dar l-aş fi vrut egoist în faza când i-a centrat Nistor, chiar egoist, să vrea să dea gol. Pentru că nu vii acolo cu genunchiul, în faza aia. Ai luat faţa foarte bine fundaşlui central. M-am uiat bine la atacantul care a dat goul 2 la Berna, la cum s-a bătut pentru poziţia câştigată cu Bouhenna. Fac pariu că Bouhenna, cu orice atacant din România, l-ar fi putut scoate de pe traiectorie sau l-ar fi putut bloca. Nimic, a stat pe traiectorie acolo, a făcut şi alunecare. Deci în momentul când ai o poziţie câştigată, cum a avut Markovic aseară, nu are voie să nu încerce să scoată maxim. Nu putea să scoată maxim cu genunchiul”, a spus Cârţu, la Digi Sport Special.

Declarația lui Sorin Cârțu vine după ce Marcel Popescu spunea despre Markovic faptul că ar putea ajunge cel mai bun atacant din Liga 1: „Nimeni nu este de neînlocuit. Vor veni jucători care ne pot ajuta. Markovic este un sârbo-român, la care spiritul oltenesc cu spiritul de sacrificiu, specific sârbilor, s-au împletit armonios. Iar calitățile lui, la 20 de ani, de vârf, sunt mult peste nivelul din România. Dacă nu ar fi avut problemele de sănătate și intervențiile chirurgicale, dacă pe el îl ține sănătatea, sau oltenește, îl țin balamalele și nu se accidentează, el va fi o revelație. Eu îl văd pe Markovic, în șase luni – un an de zile, cel mai bun nouar, pentru că vârful de careu, în România, nu mai există. Văd în el un jucător-spectacol cu un potențial enorm„, a spus Marcel Popescu, pentru sport.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Patronul formației din Bănie, Mihai Rotaru, are mare încredere în Jovan Markovic, pe care speră să îl vândă pentru o sumă fabuloasă. Finanțatorul alb-albaștrilor se gândește să încaseze în schimbul atacantului nu mai puțin de 20 de milioane de euro.

Eu cred că sunt trei jucători care valorează 20.000.000 de euro. Eu cred că primul este Cicâldău, al doilea, Markovic, iar al treilea este Octavian Popescu. Eu cred că aceștia sunt jucătorii care pot valora 20.000.000 de euro”, a declarat Mihai Rotaru, la ProX.

Nici Reghecampf nu a fost prea vesel după eșecul de la Arad. Antrenorul Craiovei nu a vrut să comenteze arbitrajul, pentru că cele mai mare pretenții le avea chiar de la elevii săi.

Un joc slab făcut de noi, am avut câteva situații de a marca, dar n-am avut consistență în atac, agresivitatea necesară. Mă aștept la mult mai mult din partea tuturor. Vrem să ajungem în partea de sus a clasamentului, dar trebuie să o facem pe teren, mai puțin în declarații. Nu vreau să discut despre problemele noastre, plecări, veniri. Știm ce probleme avem, vom rezolva încet-încet toate problemele, dar tot nu e de ajuns. Jucătorii trebuie să-și facă treaba cum trebuie, să respecte culorile clubului, pentru că au valoare, d-aia sunt la Universitatea Craiova. Un stadion plin cu fani, un meci frumos, ar fi trebuit să joace fotbal și să marcheze când au ocazii. Sincer, n-am văzut golul, n-am văzut foarte bine de unde eram. Am să mă uit și discut cu jucătorii. Nu e adevărat că Pigliacelli a plecat, e jucătorul Universității Craiova, a apărat. Poate a fost puțin prins în afară la faza golului, dar, în mare, trebuia să fim mult mai atenți. Eu nu vreau să discut despre arbitraj. Avem destui oameni care fac acest lucru. După meci, suntem la cald. Sincer, n-am văzut nici faza unde Bancu a fost lovit. Să găsesc acum motive nu cred că e corect. Important e ca noi să ne facem analiza cum trebuie, jucătorii să facă mult mai mult, să n-aibă tracul rezultatului și să joace mult mai bine„, a spus Reghecampf.

Politica