Avertisment CERT-RO: Atenție la mesajele private primite pe Instagram

Date:

Un nou tip de fraudă îi are ca țintă pe utilizatorii Instagram. Atacatorii trimit mesaje de pe conturi false, care simulează un serviciu de asigurare a respectării drepturilor de autor, atrag atenția reprezentanții Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Utilizatorii Instagram sunt avertizați că li se va suspenda contul în 24 de ore pentru că ar fi încălcat reguli de copyright sau reguli ale comunității, pe care le pot contesta dacă accesează un formular.

„Link-ul pentru formular duce însă către un site de phishing, identificat și de Google ca atare, care copiază identitatea vizuală Instagram și care cere introducerea datelor de acces la cont. Odată ce un utilizator a introdus aceste date și nu are activată autentificarea în 2 pași (2FA) poate pierde accesul la cont în dauna atacatorilor”, transmit specialiștii de la CERT-RO.

Astfel, utilizatorii sunt sfătuiți să nu acceseze link-uri de acest fel înainte de verificarea cu o soluție de securitate și să nu introducă datele de cont dacă primesc mesaje din surse necunoscute.

De asemenea, specialiștii recomandă ca, în aceste situații, conturile cu activități malițioase să fie reportate către rețeaua socială pentru a fi închise.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...