joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avertisment CERT-RO: Atenție la mesajele private primite pe Instagram

Un nou tip de fraudă îi are ca țintă pe utilizatorii Instagram. Atacatorii trimit mesaje de pe conturi false, care simulează un serviciu de asigurare a respectării drepturilor de autor, atrag atenția reprezentanții Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Utilizatorii Instagram sunt avertizați că li se va suspenda contul în 24 de ore pentru că ar fi încălcat reguli de copyright sau reguli ale comunității, pe care le pot contesta dacă accesează un formular.

„Link-ul pentru formular duce însă către un site de phishing, identificat și de Google ca atare, care copiază identitatea vizuală Instagram și care cere introducerea datelor de acces la cont. Odată ce un utilizator a introdus aceste date și nu are activată autentificarea în 2 pași (2FA) poate pierde accesul la cont în dauna atacatorilor”, transmit specialiștii de la CERT-RO.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, utilizatorii sunt sfătuiți să nu acceseze link-uri de acest fel înainte de verificarea cu o soluție de securitate și să nu introducă datele de cont dacă primesc mesaje din surse necunoscute.

De asemenea, specialiștii recomandă ca, în aceste situații, conturile cu activități malițioase să fie reportate către rețeaua socială pentru a fi închise.

Politica