joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Demersuri pentru Spitalul de Pediatrie al Craiovei

Studiul de prefezabilitate pentru Spitalul de Pediatrie pe care municipalitatea intenționează să îl construiască în Bănie, înaintat Primăriei Craiova, a fost supus, miercuri, avizării în cadrul unei Comisii Tehnico-Economice. Ulterior va fi supus aprobării consilierilor locali, după cum a anunțat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. 

„Noul spital, în suprafață construită desfășurată de 31759 mp², presupune construirea de noi corpuri de clădiri, dar și reabilitarea vechiului sediu al Maternității Filantropia. În cadrul noului spital se vor regăsi: sector de spitalizare continuă, spitalizare de zi, chirurgie de zi, zonă de îngrijire ambulatorie, zonă de servicii diagnosticare și tratament. Spitalul va avea și un compartiment de primiri urgențe, bloc operator cu 6 săli, serviciu de Anestezie și Terapie Intensivă și funcțiuni conexe. De asemenea, se va crea un centru dedicat pentru mamă și copil, cu sector de spitalizare, bloc de nașteri, secție de pediatrie, neonatologie, ATI și obstetrică-ginecologie”, afirmă Olguța Vasilescu

Investiția s-ar ridica la 48.750.000 euro, fără TVA, iar pentru aceasta se urmărește atragerea de fonduri europene. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ne dorim finanțarea acestui obiectiv de investiții din fonduri europene, prin mecanismul de redresare și reziliență. De asemenea, acest obiectiv de investiții este eligibil și în cadrul Programului Operațional de Sănătate”, mai spune primarul Craiovei. 

Politica