Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mamele pot alăpta în spațiile publice. Legea a fost promulgată de președinte

Publicat

pe

Legea care permite alăptarea în spațiile publice a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis. Interzicerea acestui drept va constitui contravenție și va fi pedepsită cu amendă. 

Legea prevede instituirea unor măsuri privind prevenirea discriminării mamelor care alăptează, precum şi combaterea încălcării dreptului la hrană al copiilor. De asemenea, reglementează regimul sancţionator pentru unele fapte care au legătură cu alăptarea copilului până la 24 de luni în spaţiul public.

Interzicerea în orice mod a alăptării unui copil în spaţiul public sau evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează un copil constituie contravenţie, scrie stirileprotv.ro

Potrivit proiectului, constituie contravenţii: 
– evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil; 
– interzicerea, în orice mod, a alăptării în spaţiile publice a unui copil; 
– refuzul furnizării de servicii unei persoane pentru că alăptează un copil, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.

Amenzile pentru nerespectarea legii vor fi cuprinse între 100 și 500 lei dacă fapta este săvârşită de o persoană fizică şi între 1.000 și 2.000 lei dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către persoanele împuternicite din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Ministerului Afacerilor Interne sau Poliţiei locale, după caz.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.