joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șimian, singura echipă din Oltenia care a promovat de la județ

Doar 8 campioane județene au acces în Liga 3, printre protagoniste numărându-se și mehedințenii de la Viitorul Șimian

După ce a câștigat jocul tur cu Minerul Costești, scor 2-1 pe Stadionul Severnav, Viitorul Șimian a pierdut cu 4-3 returul jucat pe Stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea. Andreas Casoni (22), Răducu Rădulescu (55, 84) și Ion Trașcă (93 – penalty) au înscris pentru vâlceni, în timp ce Marius Crăc (7), Dorian Vasilică (25) și Daniel Mișea (40) punctaseră pentru mehedințeni, în prima repriză. Astfel, scorul general a fost 5-5, dar având avantajul golurilor mai multe marcate în deplasare, Viitorul Șimian a promovat în Liga 3. Faza a II-a a barajului de promovare/menținere în Liga 3 s-a disputat între 21 de campioane județene și 21 de echipe de eșalon țerț, clasate în subsolul ierarhiei, în cele 10 serii.
Alături de Viitorul Șimian, din Liga 4 au mai promovat doar Voința Lupac (Caraș-Severin), scor 3-0 și 0-1 cu CSU II Craiova, Pobeda Bisnov (Timiș), scor 2-1 și 0-0 cu Industria Galda, Aurul Brad (Hunedoara), scor 2-2 și 3-1 cu Fortuna Becicherecu Mic, Frontiera Curtici (Arad), scor 3-3 și 3-1 cu AFC Hermanstadt II Sibiu, Real Bradu (Argeș), scor 4-0 și 2-0 cu CS Balotești, CSM Fetești (Ialomița), scor 0-0 și 2-2 cu CS Făurei, și Dinamo Bacău (Liga 4 Bacău), care a profitat de faptul că Bradu Borca nu s-a mai prezentat la baraj, deoarece a anunțat că oricum vrea să se retragă din Liga 3.
Campioanele județene de la Dolj (Dunărea Calafat) și Vâlcea (FC Băbeni) au ratat promovarea, după ce au fost eliminate de Progresul Ezeriș (0-3 și 0-0), respectiv Kids Tâmpa Brașov (0-7 și 3-4). AJF Gorj și AJF Olt nu au organizat Liga 4, deoarece nu au avut suficiente echipe județene care să respecte Protocolul Medical (teste antigene Covid), astfel că n-au avut reprezentante la baraj.

Altfel, Viitorul Șimian va trebui să se reorganizeze, pentru a nu păți ca Minerul Costești, care, după promovarea de vara trecută, a acumulat doar 7 puncte în Liga 3. Județul Mehedinți n-a mai avut echipă la Liga 3 din sezonul 2014-2015. În iunie 2014, campioana județeană Minerul promova după ce elimina Gilortul Târgu Cărbunești (Gorj), scor 2-0, după prelungiri, pe teren neutru, la Slatina. După doar un tur de campionat, încheiat pe locul 10, cu doar 8 puncte acumulate, echipa cu sediul la Valea Copcii s-a desființat din cauza problemelor financiare.
„După 7 ani de eșecuri, Viitorul Șimian a scris o filă de istorie în fotbalul mehedințean. Am promovat, dar greul de-abia acum începe. Trebuie să facem o echipă competitivă pentru Liga 3, fiindcă nu vrem să fim o prezență meteorică în Liga 3 și să retrogradăm după doar un sezon. Nu se pune problema ca noi să ne retragem din campionat pe parcursul sezonului, cum au făcut-o celelalte campioane județene de la Mehedinți. Bugetul pentru campionatul viitor îl avem deja asigurat, prin eforturile depuse de domnul primar Constantin Trușcă, dar așteptăm lângă noi și alți sponsori, chiar și Consiliul Județean Mehedinți, pentru a face o echipă puternică. Avem un proiect pe termen lung, deja încep lucrările la noul stadion din comună, iar scopul nostru e să readucem acasă jucătorii plecați să joace în alte județe, deoarece în Mehedinți nu au avut unde să evolueze de 7 ani. Nu reprezentăm doar comuna Șimian, ci întreg județul Mehedinți”, a declarat președintele echipei Viitorul Șimian, George Sărăcin.
Comuna Șimian n-a avut echipă la Liga 3 din sezonul 2005-2006, când CSF Agromec din localitate promova direct, fără meci de baraj. Echipa patronată de Dan Firu s-a desființat după doar un tur de campionat, în care a acumulat doar 3 puncte, din 3 remize! În anii ’70-’80, Mecanizatorul Șimian a avut apariții sporadice în Divizia C.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica