joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eclipsa totală de lună din 2021 și „Superluna sângerie” au loc în 26 mai

Singura eclipsă totală de lună din acest an va avea loc în 26 mai, în același timp cu „superluna sângerie”, momentul din an în care Luna este la cea mai mică distanță de Pământ.

Deoarece va avea loc la prânz, la ora României, nu va fi vizibilă de la noi din țară. Ea va putea fi urmărită în Australia, sud-estul Asiei, Canada, mare parte din SUA și America Centrală, scrie digi24.ro

Luna plină va părea mai mare decât de obicei, doarece se va afla la perigeu (cea mai apropiată distanță de Pământ). În momentul în care va intra în conul de umbră al Pământului, va avea o culoare roșiatică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru cei care nu sunt în zonele în care eclipsa este vizibilă, vor fi disponibile mai multe live-streamuri pe internet.

Observatorul Griffith din Los Angeles a anunțat că, dacă vremea o va permite, va transmite în direct imagini începând cu ora României 11.45, cu doar două minute înainte de începerea fazei penumbrale a eclipsei de Lună. Transmisia se va încheia la ora 04.00, după ce se va încheia ultima fază a eclipsei.

Și Observatorul Lowell unde a fost descoperită planeta pitică Pluton – va transmite, de asemenea, imagini în direct ale eclipsei de la mai multe telescoape din Flagstaff, Arizona, începând cu ora României 12.30. Echipa de acolo va face și un curs online despre Lună și eclipse.

Politica