Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Medicul Cătălin Denciu, premiat de OMS

Publicat

pe

Medicul anestezist Cătălin Denciu, cel care a intrat în flăcări, în noiembrie 2020, pentru a salva pacienți din incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, a fost distins de OMS, luni, 24 mai, cu un premiu acordat pentru atitudinea, sacrificiul și exemplul său profesional și uman.

Aprecierea a venit din partea dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, care a deschis lucrările celei de a 74-a Adunări Generale, scrie libertatea.ro

„Sunt recunoscător și le mulțumesc pentru totdeauna colegilor mei belgieni, așa cum stau aici în fața dumneavoastră. Mi-am făcut datoria față de pacienții mei. Vă îndemn să susțineți personalul medical în toate modurile pentru a învinge pandemia”, a precizat medicul Cătălin Denciu, despre distinția primită, potrivit unei declarații postate pe Twitter de Miljana Grbic, șefa Biroului OMS pentru România.

Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului în timp ce încerca să salveze pacienții cu Covid internați la ATI în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Timp de aproape 6 luni, doctorul-erou a fost supus unor intervenții chirurgicale și tratamente de recuperare pe care le-a parcurs la Bruxelles (Belgia). Cătălin Denciu a revenit acasă, la Piatra-Neamț, spre finele lunii aprilie, înainte de sărbătoarea Învierii.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.