joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova, scoasă din lupta pentru titlu de FC Botoșani

CSU Craiova a plecat cu un singur punct de pe terenul celor de la FC Botoșani și le-a dat ocazia contracandidatelor la titlu să se distanțeze și mai mult. 1-1 s-a terminat cea de-a doua partidă a alb-albaștrilor din play-off-ul Ligii 1, dar rezultatul a fost obținut cu greu, în urma unui joc destul de slab al trupei din Bănie.
La finalul meciului, antrenorul gazdelor s-a declarat cel mai dezamăgit pentru egalul obținut de elevii săi: „Din păcate, doar un punct. Meritam victoria, Craiova n-a ajuns la poarta noastră în prima repriză. În a doua parte, Keyta a ratat singur cu portarul, apoi pe contraatac am luat gol. Papa, la fel, singur cu portarul, a ratat. N-am văzut nimic la cei de la Craiova, doar mingi lungi. Nu e nicio rivalitate cu cei de la Craiova, sunt trei puncte puse în joc și luptăm pentru ele. Am reușit să bat alte echipe, există un echilibru, bați pe unele, pierzi cu altele. Obiectivul nostru este să adunăm cât mai multe puncte, pentru a ne clasa cât mai sus. Patronatul nu mi-a trasat niciun obiectiv. Obiectivul este al nostru, al meu și al vestiarului, vrem să jucăm bine, să câștigăm, pentru că nu putem să ne comparăm cu alte echipe din play-off, care și-au îmbunătățit loturile, iar noi am pierdut 4-5 jucători”, a declarat Marius Croitoru, după meci.
Mihai Rotaru a fost deranjat de faptul că antrenorul de la Botoșani nu îi consideră rivali pe alb-albaștri. Patronul CSU Craiova a adus în discuție educația, atunci când a făcut referire la Marius Croitoru.
„Noi avem rivalitate cu oricare dintre echipele cu care jucăm. E vorba de educație, nu de rivalitate. Dânsul vorbește foarte mult și de multe ori pe lângă subiect. Nu vreau să intru în conflict cu domnul Croitoru sau domnul Iftime. Eu îi felicit pentru atitudinea pe care au avut-o aseară, mai departe e treaba lor cum se prezintă în fața altor echipe”, a declarat Mihai Rotaru, la PRO X.
Ouzounidis nu și-a menajat elevii după remiza cu Botoșani, chiar dacă nu i-a criticat în mod direct. Antrenorul celor de la CSU se gândește deja la transferuri și nu a uitat să înțepe puțin și arbitrajul.
„Ce joc? Ați văzut un joc? A fost o luptă. Nu vreau să spun prea multe pentru că respect fotbaliștii. Dar ar trebui să existe mai mult respect pe teren. Avem nevoie de VAR, poate uneori e pentru noi, alteori împotriva noastră, dar este nevoie. Azi n-a fost fotbal, a fost o bătălie, iar dacă se continuă așa trebuie să căutăm jucători. Nu mai vorbesc. Felicitări Botoșani, e echipă bună, au avut o zi bună azi”, a declarat Ouzounidis.
CSU a început meciul cu: Pigliacelli – Vătăjelu, M. Constantin, Bălașa, Bancu – Mateiu, Nistor, Cicâldău – Cîmpanu, Mamut, Mitran.
Egalul a fost posibil după golul marcat de rezerva Andrei Ivan, care a schimbat fața jocului după ce a fost trimis în teren. Atacantul nu vede cum îi poate ajuta punctul obținut la Botoșani: „Nu cred că ne ajută acest punct, dar mergem înainte. Nu am făcut un joc bun, ne-am precipitat foarte mult”, a spus Ivan.
CSU Craiova mai are șanse matematice la titlu, dar dacă Ouzounidis nu reușește să schimbe radical atitudinea jucătorilor și să-i facă pe atacanți să marcheze, câștigarea campionatului va rămâne, din nou, un obiectiv pentru sezonul viitor.

Politica