sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bugetul județului Vâlcea pe anul 2021 a fost aprobat

Consilierii județeni au aprobat bugetul județului Vâlcea pe anul 2021, în cuantum de aproximativ 656,7 milioane lei. Pentru dezvoltarea județului Vâlcea au fost aprobate fonduri în valoare de cca. 473,6 milioane lei (72,12%), iar restul sumei de cca. 183,1 milioane lei fiind utilizată pentru cheltuieli de funcționare (salarii, bunuri și servicii, transferuri, burse pentru elevi etc.).

Potrivit Consiliului Județean Vâlcea, cei mai mulți bani, respectiv 301,2 milioane lei (65%), merg către infrastructura de drumuri, sumă la care se adaugă 16,5 milioane lei pentru realizarea lucrărilor de întreținere și reparații drumuri și poduri, program derulat de CJ Vâlcea.

Protecția mediului va primi 107 milioane lei, sănătatea 30,3 milioane lei, învățământul și cultura 18,7 milioane lei, iar asistența socială 8,2 milioane lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Chiar daca bugetul repartizat de Guvern a fost unul mai mic față de anul trecut (acești bani fiind utilizați pentru funcționare), datorită accesării de fonduri europene și guvernamentale, pe diverse programe, am reușit să construim un buget pentru dezvoltare. Ei bine, vorbim, în mod clar, despre un buget al dezvoltării județului. Pe lângă modernizarea drumurilor județene, ne-am îndreptat atenția către domenii prioritare, cum ar fi sănătatea și cultura. Principalele investiții pe care le vom realiza sunt: consolidarea și reabilitarea termică a maternității vâlcene; întărirea capacității celor trei spitale, SJU Vâlcea, Mihăești și Drăgoești, de gestionare a crizei sanitare COVID-19; achiziție imobil Vila Oltul; restaurarea, dotarea și punerea în valoare a Muzeului Memorial Nicolae Bălcescu; achiziție imobil Cula Greceanu; restaurarea, dotarea și punerea în valoare a Ansamblului Cula Duca”, a spus Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.

Politica