joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marea Britanie: 10 decese COVID în 24 de ore

Este cel mai redus bilanţ zilnic al victimelor pandemiei de la începutul lunii septembrie, în timp ce vaccinarea în Marea Britanie a depăşit un nou prag semnificativ, relatează Agerpres, care citează Reuters.

31.301.267 de persoane, dintr-o populaţie de circa 68 de milioane, au fost vaccinate cu prima doză de vaccin, iar alte peste cinci milioane au primit şi rapelul, conform datelor anunţate de Ministerul britanic al Sănătăţii.

Cât despre numărul infectărilor zilnice, sâmbătă, 3 aprilie, au fost raportate 3.423 de noi cazuri de COVID-19, în uşoară creştere faţă de cele 3.402 anunţate în ziua precedentă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu toate astea, infectările în Marea Britanie au scăzut constant în ultima vreme, spre deosebire de alte state europene, precum Franţa şi Germania, care se luptă cu al treilea val al pandemiei.

Pentru a vaccina cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt, guvernul britanic a ales să amâne administrarea celei de-a doua doze dincolo de termenul recomandat de producătorii vaccinurilor.

Măsurile stricte de lockdown au început să fie relaxate din 29 martie, iar premierul Boris Johnson este aşteptat să anunţe luni noi detalii despre ridicarea restricţiilor.



Politica