Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Colegiul Medicilor: Medicii care nu respectă normele medicale și afectează, prin declarațiile lor, sănătatea publică vor fi identificați și cercetați

Publicat

pe

Colegiul Medicilor din România a transmis un punct de vedere în care afirmă că susține respectarea tuturor măsurilor necesare pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 și că medicii care nu respectă normele medicale și afectează, prin declarațiile lor, sănătatea publică, prin instigare la încălcarea lor, vor fi identificați și cercetați.

Potrivit Colegiului Medicilor, sancțiunile ar putea merge până la ridicarea dreptului de a profesa, scrie g4media.ro

„Colegiul Medicilor din România, ca for reprezentativ al profesiei medicale, susține respectarea tuturor măsurilor necesare pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, în conformitate cu normele legale în vigoare și cu recomandările internaționale.
În cazul acelor medici care nu respectă normele medicale larg acceptate de comunitatea științifică medicala și afectează, prin declarațiile lor, sănătatea publică, prin instigare la încălcarea lor, vor fi identificati si cercetati in cadrul comisiilor de disciplina ale CMR, putandu-se ajunge pana la ridicarea dreptului de a profesa”, precizează un comunicat de presă semnat de președintele CMR, Daniel Coriu.

Precizările vin ca reacție la o scrisoare deschisă, pe care apar semnăturile mai multor medici, transmisă președintelui Klaus Iohannis, prin care semnatarii critică obligativitatea purtării măştii în aer liber, nu sunt de acord cu monitorizarea temperaturii la intrarea în magazine şi cer anularea interdicţiilor de circulaţie și încetarea campaniei de promovare a vaccinurilor anti-COVID.

În scrisoare, semnatarii folosesc sintagma „noi, medicii cu ştiinţă de carte şi conştiinţă”.

„Colegiul Medicilor din România (CMR) se delimitează total de această scrisoare, care nu reprezintă voința corpului medical în ansamblul său și precizează că, potrivit reglementărilor în vigoare, CMR reprezintă instituția care ”apără demnitatea și promovează drepturile și interesele membrilor săi în toate sferele de activitate, apără onoarea, libertatea și independența profesională a medicului în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către medici a obligațiilor ce le revin față de pacient și de sănătatea publică”.
Între semnatarii textului, există cel puțin o persoană, respectiv domnul prof. dr. Ioan Cordoș, care a fost contactat de reprezentanții CMR, iar prof. dr. Ioan Cordoș ne-a precizat că nu știa de existența acestui document și că nu a semnat o astfel de scrisoare”, precizează Colegiul Medicilor, care adaugă faptul că „această situație poate să sugereze un text provocator, care conține ingredientele unui material de tip ,,fake news”.

În scrisoarea publicată vineri apar ca semnatari 11 medici de diferite specialități, între care Adina Alberts, Răzvan Constantinescu, Ioan Cordoș, Monica Pop, Adrian Cacovean, și 17 medici dentiști.

Colegiul Medicilor susține că „denaturare realităților pandemiei” fac foarte mult rău României și unei părți a cetățenilor săi.

„Aceștia, din cauza unor astfel de mesaje periculoase, își pierd încrederea în sistemul medical și amână prezentarea la medic până în fazele avansate ale bolii COVID-19, ceea ce are, din păcate, uneori consecințe dezastruoase”, mai precizează Colegiul Medicilor.

Continue Reading