vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sorin Cîmpeanu: „Școlile nu se închid. Cele două săptămâni suplimentare de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică”

 Școlile nu se închid, așa cum au apărut unele informații în mediul online, ci va urma doar o perioadă de vacanță, a anunțat, într-o declarație de presă, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Este vorba despre 10 zile cu ocazia Sărbătorile pascale catolice și alte 10 zile cu ocazia Paștelui ortodox. Potrivit ministrului, cele două săptămâni suplimentare de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică. 

„Ordinul de ministru cu structura anului școlar va fi semnat astăzi. Atenție, însă: Școlile nu se închid, și asta pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat. Avem 20 zile de vacanță – 10 zile pentru Sărbătorile pascale catolice și 10 zile pentru cele ortodoxe. Cele 2 săptămâni suplimentare de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică, asta cu condiția respectării regulilor în școli, în iunie, cu condiția bunului mers al campaniei de vaccinare anti-Covid, cu condiția testării non-invazive în masă, în scoli”, a afirmat Cîmpeanu, potrivit realitatea.net

Policlinica Buna Vestire Craiova

Referitor la activitățile remediale/de recuperare, acestea vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanței de primăvară, acolo unde rata de infectare este mai mică de 6/1000, „fapt ce va avea ca efect diminuarea decalajelor generate de învățământul online”. 

De asemenea, grădinițele vor putea organiza activități educaționale cu copiii, cu avizul DSP.

Politica