Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Arafat: Decalarea programului de lucru, soluția pentru evitarea aglomerației în magazine

Publicat

pe

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a explicat, luni, că Guvernul a decis noile restricții pentru a putea „controla mai bine” situația până când „vaccinarea merge bine”.

Raed Arafat a spus că se observă o creștere „lentă” a cazurilor de COVID-19 în 32 de județe și în municipiul București.

”Asta ne atenționează că situația nu este stabilă”, a spus Arafat, precizând însă că „nu este o creștere rapidă, exponențială”.

Arafat a afirmat că în multe alte țări este un program redus în care populația se poate deplasa, singura deosebire este că în România interdicția se aplică diferit în localități, în funcție de rata de incidență, și nu unitar în toată țara.

Potrivit acestuia, o soluție pentru evitarea aglomerației în magazine și în mijloacele de transport ar fi decalarea programului de lucru, acolo unde angajații nu pot munci de acasă.

„La DSU am oameni care lucrează de la distanță. Deci, și în sectorul public poate acest lucru să fie aplicat, telemunca poate fi aplicată. Decalarea programului de muncă este foarte importantă, ca să nu aglomerăm mijloacele de transport public. Unii să plece la ora 16.00, alții la ora 15 să vină mai devreme, alții să plece un pic mai târziu. Cu asta evităm și aglomerarea la magazine”, a spus Raed Arafat, potrivit g4media.ro

Continue Reading