Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Peste 3,1 milioane de doze de vaccin ajung în România, în aprilie

Publicat

pe

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Baciu, a declarat că în luna aprilie vor ajunge în România 3,1 doze de vaccin împotriva Covid-19.

”În luna aprilie vor veni peste 3,1 milioane de doze, ceea ce ne va permite expandarea activităților de vaccinare în România, astfel încât să putem să ne atingem obiectivele propuse. Suntem în grafic față de obiectivele pe care ni le-am propus inițial, chiar am reușit să atingem mai repede câteva obiective importante. Două milioane de persoane vaccinate avem în momentul de față, ceea ce este un real câștig din punctul de vedere al sănătății publice”, a spus Baciu, potrivit hotnews.ro

Acesta a afirmat că în perioada următoare vor fi implementate și alte mecanisme în campania de imunizare: ”În primul rând, vom suplimenta centrele de vaccinare, am făcut-o de mai multe ori în ultimele săptămâni, dar vom continua acest demers. Suplimentar, foarte important, două aspecte semnificative. Unu: centre mobile de vaccinare, care reprezintă de fapt containere care sunt transportate în localități, în sate, în comune îndepărtate și vor avea rolul și misiunea de a oferi posibilitatea vaccinării tuturor celor din comunitatea respectivă. Acesta este un prim aspect important. Un al doilea aspect esențial este implicarea medicilor de familie, pe care o plănuim a fi aplicată cât mai repede cu putință în luna aprilie”.

Continue Reading