sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stejarul Nicolas Onuțu despre meciul cu Georgia: „Trebuie să jucăm cât mai deschis, cât mai liber, pentru a-i surprinde”

Naționala de rugby a României întâlnește duminică, 28 martie, de la ora 14:00 (în direct pe TVR 1), la Tbilisi, în ultimul meci din această lună din Rugby Europe Championship, Georgia. Prezent în Primul XV în toate cele trei partide disputate în această ediție, marcator al unui eseu în meciul cu Portugalia,  „aripa” Nicolas Onuțu (25 ani) a vorbit despre evoluția de până acum a Stejarilor și marea întâlnire cu Lelos.
Reporter: A fost o lună cu meci în fiecare weekend, după un an de pauză. Cum te simți?
Nicolas Onuțu: Fizic, mă simt bine, a fost o lună foarte lungă petrecută la lot, dar mă bucur că am avut această șansă să joc pentru că în Franța, în Federale 1 campionatul s-a terminat, iar acum am posibilitatea de a juca, de a fi pe teren, ceea ce e o mare plăcere. Mai mult, se adaugă și rezultatele jocului, victorie în Portugalia și aici, cu Spania, ne-am fi dorit să fie un rezultat la fel și în Rusia, însă asta e, așa e rugby-ul. Mă bucur însă mult că pot fi pe teren.
R.: Toate meciurile jucate au fost foarte fizice, cu multe durități, mai ales ultimul, cu Spania. Cum reziști la astfel de partide având în vedere fizicul tău?
N.O.: Într-adevăr au fost meciuri fizice, foarte dure, nu este deloc ușor, însă recuperarea după meci este foarte bună, ne ajută. Fizic este foarte bine, suntem pregătiți pentru meci, pentru că după fiecare partidă jucată, avem o zi liberă.  În plus ne-au ajutat mult cele 10 zile de pregătire înainte de reluarea competiției, pentru că am putut să ajungem la nivelul de care aveam nevoie pentru că altfel, fizic, este foarte greu să joci meciurile acestea de nivel internațional.
R.: Două victorii și un punct bonus. Sunteți mulțumiți de cum au mers lucrurile până acum?
N.O.: Parțial, pentru că așa cum am mai spus, am fi putut câștiga în Rusia dacă am fi fost mai preciși în anumite momente. Disciplina a fost însă o mare problemă, apoi contra Portugaliei și Spaniei am făcut multe greșeli, cred că dacă am fi reușit să corectăm aceste lucruri, să fim mai disciplinați în joc, am fi putut câștiga cu ușurință toate cele trei meciuri. Dacă vom îndrepta aceste greșeli în partida cu Georgia, putem câștiga pentru că indisciplina aceasta ne costă mult.
R.: Care a fost cel mai greu meci de până acum?
N.O.: Cu siguranță meciul cu Portugalia. A fost și foarte cald, Portugalia joacă mult pe linia de treisferturi, un joc larg, multă mișcare în teren, au un joc mult mai periculos și mai în viteză decât Rusia, cât despre acest ultim meci pe care l-am jucat, cu Spania, este mai mult unul ce ține de emoții, de orgoliu.
R.: Cum este echipa? Cum s-au legat relațiile de joc în această lună de când stați împreună?
N.O.: Am legat prietenii frumoase, pentru mine a fost un sentiment plăcut să fiu cu prietenul și colegul meu Costel (n.r. – Burțilă). S-a creat un grup solid, în plus, aceste victorii ne-au unit mai mult. Eu mă simt foarte bine în acest grup, în această echipă, jucătorii apreciază fiecare victorie și este un sentiment plăcut să împărtășești această bucurie cu toată lumea.
R.: Urmează partida cu Georgia. La ce să ne așteptăm?
N.O.: I-am urmărit în analiza video, țin mult balonul, joacă în viteză, au o apărare foarte bună, se organizează bine, rapid, foarte disciplinați și pentru a-i surprinde trebuie să jucăm cât mai liber, cât mai deschis, să găsim acel ceva care să ne aducă victoria sau măcar bonus defensiv.
R.: Cum vezi drumul spre Cupa Mondială din Franța. Ce ar însemna pentru tine să joci la această competiție?
N.O.: Ar fi ceva incredibil pentru mine pentru că locuiesc în Franța, aș fi ca acasă, în plus să port tricoul cu frunza de stejar ar fi o mare mândrie pentru mine și pentru tatăl meu. Să îl am pe tata în tribună, la o asemenea competiție ar fi ceva senzațional, un sentiment incredibil de trăit. Cred că pentru cineva care joacă în Franța o Cupa Mondială care se desfășoară acolo este un vis, iar pentru mine cu atât mai mult cu cât am acolo prietenii, familia, sprijinul tuturor celor dragi.

FOTO: Rugby Photos by Luis Cabelo

sursa: frr.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica