vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Șeful IPJ Mehedinți, pe făraș?

Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți are din nou probleme la cel mai înalt nivel. Comisarul șef Mirel Dumitru, cel care, de peste un an, conduce instituția prin interimate, fără concurs, cu susținere politică, urmează să fie suspendat din funcție, după ce, pe numele său, ar fost deschis un dosar penal susțin surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.
Există informații că Dumitru ar fi cercetat pentru abuz în serviciu și favorizarea infractorului, după ce ar fi ezitat să bage în cercetare pe unul dintre subalternii săi, bănuit de furt. Este vorba de un ofițer tânăr căzut în patima jocurilor de noroc sau a „păcănelelor” care ar fi furat de la un alt coleg polițist din unitate o sumă de bani. Sursele noastre susțin că practic, s-ar fi încercat protejarea angajatului IPJ Mehedinți și ascunderea rușinoasei fapte. Însă, cazul ar fi ajuns în atenția procurorilor, care, acum, ar fi deschis un dosar penal pe numele șefului Poliției Mehedinți dar și al ofițerului protejat de acesta.
Nu se știe, deocamdată, când va ajunge ordinul de suspendare din funcție la sediul inspectoratului, însă plecarea actualului inspector pare să fie doar o chestiune de zile. Comisarul șef Mirel Dumitru, din data de 7 octombrie 2020,  a fost împuternicit nu numai inspector-șef adjunct pe linie de Ordine Publică la IPJ Mehedinți ci și inspector șef sau comandant la IPJ Mehedinți, pe o perioadă de 6 luni.
Sursele noastre spun că noul comandant al IPJ Mehedinți va fi de această dată un profesionist, mai precis comisarul șef Mircea Nițulescu, șeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Drobeta Turnu Severin, un polițist eficient, inteligent și foarte aplicat. În calcul mai este luat și comisarul șef  Ștefan Raminel Bibu, care deține funcția de prim adjunct al IPJ Mehedinți.

Politica