marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Primăria Aninoasa, amendată pentru canalizarea nefuncţională care a fost furată bucată cu bucată

Primăria comunei Aninoasa, din judeţul Gorj, a fost amendată de Garda de Mediu pentru sistemul de canalizare din satul Bobaia, care nu funcţionează, pentru că din acesta au fost furate o serie de elemente componente.

„O noua activitate cu impact asupra mediului a fost identificată pe raza localităţii Aninoasa, fără autorizaţie de mediu. Este vorba de epurarea şi canalizarea apelor menajere de pe raza localităţii Aninoasa. Şi în acest caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 30.000 lei“, a comunicat Garda de Mediu Gorj.

Ilie Petroi, primarul comunei, nu înţelege de ce a fost aplicată o sancţiune în condiţiile în care sistemul nu funcţionează şi nu este branşată vreo locuinţă: „Probabil că o să contestăm această amendă. Nu înţeleg de ce a fost aplicată şi de ce este nevoie de autorizaţia de mediu care a expirat în anul 2019, dacă nu este funcţională şi nu este nicio gospodărie branşată“.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sistemul de canalizare din satul Bobaia a fost realizat din fonnduri europene în urmă cu aproximativ şapte ani, scrie adevarul.ro La acesta nu a fost racordată nicio locuinţă, iar între timop au fost furate mai multe elemente componente, astfel încât canalizarea nu mai este funcţională în momentul de faţă.

Politica