joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Județul Vâlcea se luptă cu 11 focare de COVID-19

Vaccinarea este în toi în întreaga țară, dar județele continuă se aibă probleme legate de focarele de coronavirus. În Vâlcea, la începutul acestei săptămâni, erau active 11 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până marți dimineața, au fost confirmate 11.611 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 215 decese.

În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 115 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: opt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 92 cu forme medii și 15  internate în secția ATI.  Datele sunt în continuă dinamică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”, este mesajul Prefecturii Vâlcea.

Politica