joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Viitorul Șimian și-a reluat pregătirile

Prima echipă din campionatul județean Mehedinți care și-a reluat pregătirile a fost Viitorul Șimian

Echipa antrenată de Cristinel Dorian Vasilică a disputat, la Craiova, pe Stadionul Aripile, și un amical, cu CS Cârcea, de care a dispus cu scorul de 8-1.
„A fost primul amical în afara județului, pentru noi. A fost un test util, împotriva unei echipe foarte bune din Liga a 4-a Dolj. Nu m-a interesat rezultatul, ci am urmărit să văd la lucru jucători nou-sosiți la echipă și vrem să omogenizăm lotul, cât mai repede. Am mai jucat amicale pe plan local cu echipele de juniori CSS Drobeta și Luceafărul, iar sâmbătă vom juca, la Jiul Rovinari, cu echipa din Liga a 4-a Gorj. Vrem să mai facem un amical în Gorj, cu Gilortul Târgu Cărbunești, echipă care joacă în Liga a 3-a”, a declarat antrenor-jucătorul Vasilică.
Acesta speră să obțină o nouă promovare, după cea reușită cu Tractorul Cetate, în 2019, echipă formată pe scheletul jucătorilor originari din Mehedinți. O parte dintre ei au ajuns acum la Viitorul Șimian.
„Am terminat un ciclu la Cetate, iar acum am acceptat să vin la Șimian, unde am găsit un proiect serios, cu obiectiv promovarea în Liga a 3-a. Clubul stă foarte bine și la capitolul juniori și are în plan dezvoltarea unei academii de fotbal”, a conchis Vasilică.
De altfel, Viitorul Șimian este și prima echipă din campionatul județean care s-a prezentat la sediul AJF Mehedinți, pentru vizarea legitimațiilor jucătorilor, pe anul 2021.
„Avem un obiectiv clar pentru acest sezon și deja am vizat carnetele de joc ale jucătorilor. Am efectuat  mai multe transferuri și am legitimat foarte mulți copii. La clubul nostru, totul este gratis. Copiii nu vor trebui să plătească bani ca să se antreneze, cum se întâmplă la alte cluburi private de juniori din Severin. Avem toată susținerea domnului primar și vom face și un stadion nou. Așteptăm relaxarea măsurilor din Protocolul Medical, pentru ca Liga a IV-a să se poată relua. Avem aproape un an de când nu am mai jucat un meci oficial, din cauza pandemiei. AJF și FRF caută soluții pentru reluarea campionatelor județene, dar totul depinde de Ministerul Sănătății. Sper ca luna viitoare să se poată relua competiția, cu sau fără teste”, a declarat președintele echipei Viitorul Șimian, George Sărăcin.

Politica